Data: 2010-02-05 20:56:44
Temat: owoce morza u chinczyka, jak to robia+ surówka:)??
Od: "Michał" <x...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam,
miałem przyjemność ostatnio być w Łodzi na wyjeździe, n-ty raz i zawsze tam
wracam:)
Koło akademików są chińskie knajpki, jako stałemu bywalcowi kucharz próbował
mi zdradzić po POLSKU jak robi owoce morza z różnościami itp, nie pytajcie
co to różności:P
nie jestem pewny, ale czegoś mi brakuje w tym przepisie....
na gorącego woka z olejem wrzuca cebule i owoce morza, do tego mrożonki -
warzywa itp. dolewa wywaru z rosołu, jakieś chińskie grzybki, bambusm ananas
itp,
później i tu przerwa w tłumaczeniu, albo rozumieniu wietnamskiego - maggi i
mąka?
W czestochowie próbowałem podobnego dania i jakieś takie bez wyrazu, jakby
zwykłe owoce morza z ryżem i trochę dodatków.
Surówka z kapusty też jest niepowtarzalna, jakby trochę na słodko, ale
wyjątkowa więc coś robią inaczej:)
Może to jakis typowy przepis i ktoś mógłby mnie oświecic, planuję jutro
pierwsze próby...
Pozdrawiam
Michał
|