Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Marek <e...@m...pl.cut-it>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: piers w soku z jabłek
Date: Wed, 1 Feb 2006 19:43:20 +0000
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 30
Message-ID: <687rv9yf1w5u$.dlg@mikrosoft.kom>
NNTP-Posting-Host: host86-134-178-174.range86-134.btcentralplus.com
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1138823001 23594 86.134.178.174 (1 Feb 2006 19:43:21 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 1 Feb 2006 19:43:21 +0000 (UTC)
X-User: markowe
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.14.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:259258
Ukryj nagłówki
hej,
na http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=26
15
znalazlem przepis (cytat dosłowny):
--------------
(Nie)winna pierś z kurczaka
Składniki:
1 podwójan pierś, 1,5 szklanki soku z jabłek, 4 ząbki czosnku, ostra papryka
w proszku,zioła do drobiu lub prowansalskie, mąka, maggi, olej do smażenia,
kilka gałązek natki pietruszki i szczypiorku.
Jak przyrządzić?
Piersi oczyścić, pokroić na cieńkie kotlety, przyprawić ziołami, papryką i
maggi. Odstawić na 30 min.do lodówki. Natkę i szczypiorek posiekać, czosnek
pokroić w słupki. Piersi opruszyć mąką. Rozrzać olej na patelni (lub w
wyższym rondlu)tak aby spód byłpokryty tłuszczem. Ułożyć na nim mięso lekko
obsmażyć z obu stron dodać czosnek jak lekko puści aromat (czosnek) podlać
wszystko połową soku (mięso od czasu do czasu odwracać). Jak ilość soku się
troche zredukuje, dodać szczypiorek i natkę podlać resztą soku. Doprowadzić
do wrzenia.
---------------
wrazenia: pozytywne. nie jest nadmiernie slodkie czy kwasne, dosc niebanalny
smak i chyba zaskakujacy... :)
polecam.
--
pozdrawiam,
Marek
Uwaga! W parku miejskim pojawił się maniak seksualny... dojazd
autobusami 14 i 34.
|