Data: 2006-02-01 19:43:20
Temat: piers w soku z jabłek
Od: Marek <e...@m...pl.cut-it>
Pokaż wszystkie nagłówki
hej,
na http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=26
15
znalazlem przepis (cytat dosłowny):
--------------
(Nie)winna pierś z kurczaka
Składniki:
1 podwójan pierś, 1,5 szklanki soku z jabłek, 4 ząbki czosnku, ostra papryka
w proszku,zioła do drobiu lub prowansalskie, mąka, maggi, olej do smażenia,
kilka gałązek natki pietruszki i szczypiorku.
Jak przyrządzić?
Piersi oczyścić, pokroić na cieńkie kotlety, przyprawić ziołami, papryką i
maggi. Odstawić na 30 min.do lodówki. Natkę i szczypiorek posiekać, czosnek
pokroić w słupki. Piersi opruszyć mąką. Rozrzać olej na patelni (lub w
wyższym rondlu)tak aby spód byłpokryty tłuszczem. Ułożyć na nim mięso lekko
obsmażyć z obu stron dodać czosnek jak lekko puści aromat (czosnek) podlać
wszystko połową soku (mięso od czasu do czasu odwracać). Jak ilość soku się
troche zredukuje, dodać szczypiorek i natkę podlać resztą soku. Doprowadzić
do wrzenia.
---------------
wrazenia: pozytywne. nie jest nadmiernie slodkie czy kwasne, dosc niebanalny
smak i chyba zaskakujacy... :)
polecam.
--
pozdrawiam,
Marek
Uwaga! W parku miejskim pojawił się maniak seksualny... dojazd
autobusami 14 i 34.
|