Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-f
or-mail
From: "Ania" <a...@N...gazeta.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: placki ziemniaczane
Date: Tue, 15 Jul 2003 17:03:49 +0000 (UTC)
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 17
Message-ID: <bf1c5l$knf$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: dial-1164.lubin.dialog.net.pl
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1058288629 21231 172.20.26.237 (15 Jul 2003 17:03:49 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 15 Jul 2003 17:03:49 +0000 (UTC)
X-User: ania_pelc
X-Forwarded-For: dial-1164.lubin.dialog.net.pl
X-Remote-IP: dial-1164.lubin.dialog.net.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:164620
Ukryj nagłówki
Witam!
Od razu przejdę do rzeczy: nie umiem i co się z tym łączy nie lubię robić
placków ziemniaczanych ale bardzo lubię je jeść. Mój monż twierdzi że placki
ziemniaczane powinny być "złociste i chrupiące", jeśli chodzi o chrupiące to
moim rzeczywiście czasami zdarza się być chrupiącymi natomiast cały problem
polega na złocistym kolorze ponieważ moje wychodzą raczej brązowo - buro -
szro - zgniło - zielone. Czy znajdzie się ktoś, kto ma przepis na placki
ziemniaczane (zwykle, najzwyklejsze - bez żadnych tam pestek i cukinii),
tylko żeby wyszły złociste i chrupiące jednocześnie, no mogłyby być jeszcze
dobre ;-)). Nie wiem może problem nie polega na złym przepisie (tym który już
mam), może chodzi o wykonanie, proszę więc przepis ze szczegółową instrukcją.
Z góry bardzo dziękuję
Pozrowionka
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|