Data: 2002-08-09 13:07:53
Temat: placki ziemniaczane z cukinią
Od: "Wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Matko, jakie to dobre, kto wrzucił na listę ten przepis, ja to po prostu
musze mieć na stronie, pyyycha, chrupiące i delikatne. W życiu takich nie
jadłam, mmmmmmmm.
uwaga, wklejam:
>średni kabaczek (tak na oko 50-70 dag)
> 5 srednich ziemniakow
> 1 duza cebula
> 2 jajka
> szkl. maki
> lyzeczka soli
>
> Kabaczka umyc, zetrzec na tarce na cieniutkie wiorki
> (jak mlody - zetrzec w calosci, jak w podeszlym wieku - obrac i usunac
> nasiona), jesli ma duzo soku, to odlac,
> ziemniaki obrac, zetrzec jak na placki ziemniaczane,
> tak samo zetrzec cebule,
> dodac jajka, make (jak ciasto zadkie - dac wiecej niz szklanke)
>
wkn znad placków
|