Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ciasto orzechowe -pilnie rada potrzebna podsumowanie - ciasto orzechowe -pilnie rada potrzebna

Grupy

Szukaj w grupach

 

podsumowanie - ciasto orzechowe -pilnie rada potrzebna

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sgate.onet.pl!niusy.onet.pl
From: "Enpi" <e...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: podsumowanie - ciasto orzechowe -pilnie rada potrzebna
Date: 20 Nov 2003 10:09:25 +0100
Organization: Onet.pl SA
Lines: 38
Message-ID: <0...@n...onet.pl>
References: <bpgat6$a31$06$1@news.t-online.com>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1069319365 13374 192.168.240.245 (20 Nov 2003 09:09:25 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 20 Nov 2003 09:09:25 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 213.17.144.246, 192.168.243.42
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:179992
Ukryj nagłówki

Dziękuję bardzo za podpowiedzi,

Ostatecznie jednak zmienilam przepis.
Oczywiscie dalej bylo to ciasto orzechowe:

2/3 szkl maki
1 szkl zmielonych orzechow
4 jajka
1 szkl cukru
1 lyz. proszku do pieczenia
10 dag masla

Przy miksowaniu zoltek z cukrem i maslem juz myslalam ze mikser mi sie zatrze,
ale jeszcze gorzej bylo po dodaniu maki i orzechow....
Jako ze zaden ze mnie cukiernik i wciaz eksperymentuje, tym razem tez
zaryzykowalam.
Dodalam do masy smietanki 12 % ( bo tylko to z przetworow mlecznych znalazlam w
lodowce), potem pchnelo mnie jeszcze aby dodac do tej masy 2 lyzli powidel
sliwkowych, malo tego dosypalam odrobine kawy mielonej i cynamonu.
Masa miala zabojczy zapach...
Na koniec ubilam bialka i nie bawiac sie w delikatne i powolne laczenia masy z
piana (jak to sie zwykle zaleca) brutalnie uzylam miksera (bo bylo juz po
22.00 i pospiech mna kierowal)

I o dziwo udalo sie, pieklam to cos 35 min w temp. 180 st.
Ladnie wyroslo, jest pulchne i aromatyczne.
Na koniec zaszalalam, posmarowalam wierzch polewa i oblozylam duzymi kawalkami
wloskich orzechow.
Ekipa z pracy jest juz po degustacji, kolejka do WC sie nie ustawia :)
znaczy , ze jest OK.
Tylko jak na moj gust ciasto jest nieco za slodkie.

Pozdrawiam Enpi- eksperymentatorka.



--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6