Data: 2004-05-07 22:49:52
Temat: polewka "soplica"
Od: z...@o...pl (Monika Zarczuk)
Pokaż wszystkie nagłówki
Z tej samej książki "Dieta życia"
Polewka "Soplica"
1 filiżanka suszonych śliwek
1 wiązka włoszczyzny
2 - 3 ziela angielskie
1 - 2 liście laurowe
1 łyżeczka utłuczonego jałowca
5 goŽdzików
1 łyżeczka cynamonu
1/4 łyżeczki zmielonego kminku
szczypta mięty i majeranku sól, pieprz, miód i sos sojowy lub przyprawa do
zup
Ugotować śliwki z włoszczyzną i przyprawami do miękkości. Wyjąć pestki ze
śliwek i zmiksować wraz z włoszczyzną. Doprawić pozostałymi przyprawami do
smaku. Polewkę można podawać z makaronem, łazankami lub grzankami.
Monika
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|