Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Danka" <d...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: powiało morzem..........pytanie do Izis_
Date: Fri, 4 Jul 2003 11:56:09 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 39
Sender: d...@p...onet.pl@host-ip26-252.crowley.pl
Message-ID: <be3isj$lhc$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: host-ip26-252.crowley.pl
X-Trace: news.onet.pl 1057312467 22060 62.111.252.26 (4 Jul 2003 09:54:27 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 4 Jul 2003 09:54:27 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:162725
Ukryj nagłówki
Mam w planach na dzisiejszą kolację, tylko co ta jest "pasta chili" i skąd
ją wziąć?
A przepis od Izis brzmiał tak:
WĘDZONY PSTRĄG Z CIEPŁYM MALINOWYM SOSEM CHILI:
Czas przygotowania: 25 minut
Czas gotowania: 10 minut
Porcje: 4-6
310 g dkg świeżych szparagów
1 wędzony pstrąg
1 czerwona cebula pokrojona na cienkie plasterki
pomidorki pokrojone w łezki
200 g malin świeżych
Ciepły malinowy sos z chili
125 g świeżych malin
1 łyżeczka pasty chili
2 ząbki czosnku
1/2 kubka oliwy z oliwek
2 łyzki malinowego lub białego octu winnego
1. Sos sałatkowy: w rondelku na malym ogniu delikatnie mieszac wszystkie
skladniki az maliny rozgotuja sie i zabarwia sos. Przelac do miski, dobrze
roztrzepac i doprawic sola i swiezo zmielonym pieprzem.
2. Ugotowa szparagi. Osączyć i odświeżyć pod zimna wodą. Zdjąc skóre z
pstrąga, wyjac kregosłup, mięso podzielic na kawałki.
3. Na talerzu ułożyć szparagi, pstrąga, cebulę pomidorki i maliny i polac
sosem.
Danka
|