Data: 2003-07-04 09:56:09
Temat: powiało morzem..........pytanie do Izis_
Od: "Danka" <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Mam w planach na dzisiejszą kolację, tylko co ta jest "pasta chili" i skąd
ją wziąć?
A przepis od Izis brzmiał tak:
WĘDZONY PSTRĄG Z CIEPŁYM MALINOWYM SOSEM CHILI:
Czas przygotowania: 25 minut
Czas gotowania: 10 minut
Porcje: 4-6
310 g dkg świeżych szparagów
1 wędzony pstrąg
1 czerwona cebula pokrojona na cienkie plasterki
pomidorki pokrojone w łezki
200 g malin świeżych
Ciepły malinowy sos z chili
125 g świeżych malin
1 łyżeczka pasty chili
2 ząbki czosnku
1/2 kubka oliwy z oliwek
2 łyzki malinowego lub białego octu winnego
1. Sos sałatkowy: w rondelku na malym ogniu delikatnie mieszac wszystkie
skladniki az maliny rozgotuja sie i zabarwia sos. Przelac do miski, dobrze
roztrzepac i doprawic sola i swiezo zmielonym pieprzem.
2. Ugotowa szparagi. Osączyć i odświeżyć pod zimna wodą. Zdjąc skóre z
pstrąga, wyjac kregosłup, mięso podzielic na kawałki.
3. Na talerzu ułożyć szparagi, pstrąga, cebulę pomidorki i maliny i polac
sosem.
Danka
|