Data: 2003-03-04 22:09:42
Temat: re Matiasy
Od: "galapaga" <g...@b...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Kupilam dzis 5 matiasow. Pierwszy raz w zyciu dodam. W sklepie jak
> patrzylam na nie to sama doszlam do wniosku ze to te slone beda. No i
> w domu okazaly sie bardzo slone. Wiem ze trzeba je wymoczyc,
> wrzucilam je do wody, wyplukalam i w ogole znow do wody. Ale pytanie
> ile one maja siedziec w tej wodzie, czy mam ja zmieniac?
Nie wiem czy dobrze mysle, ale matiasy to sledzie z beczki? takie filety?
opowiem jak ja to robie, a przepis rodzinny z pokolenia na pokolenie :)
wrzucam do miski z mlekiem, takim mlekiem z woreczka, na pol dnia, a moze
mozna krocej (?)
a potem cebulka oliwa i olej i pieprz czarny i troche ziiela angielskiego
i sekret caly polega na dorzuceniu paru zabkow czosnku do wszystkiego...
oj pycha!
aga galapaga
www.etiudy.pl
|