Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!not-for-mail
From: tapta <t...@S...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: rożki na słodko lub ostro
Date: Thu, 21 Sep 2006 21:07:22 +0200
Organization: http://news.icm.edu.pl/
Lines: 35
Message-ID: <eeunft$954$1@achot.icm.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: chello087206035017.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: achot.icm.edu.pl 1158865213 9380 87.206.35.17 (21 Sep 2006 19:00:13 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 21 Sep 2006 19:00:13 +0000 (UTC)
User-Agent: Thunderbird 1.5.0.7 (Windows/20060909)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:278590
Ukryj nagłówki
Dziś wypróbowałam i polecam taki oto przepis:
ciasto:
kostka twarogu
kostka margaryny
pół kilo mąki
cukier waniliowy do wersji na słodko / sól lub vegeta do wersji na ostro
Powyższe zagnieść i wstawic na noc do lodówki. Wałkujemy, wykrawamy
kwadraty, napełniamy farszem, zalepiamy i pieczemy około 10-15 minut.
Mozna jeść i na ciepło i na zimno.
Metody serwowania:
nadziane farszem z pieczarek (pieczarki pokrojone w kostkę,duszone na
maśle, po przestygnięciu zmieszane z tartym żółtym serem i doprawione
solą, pieprzem i czosnkiem) i maczane w sosie czosnkowym - tak dziś jadłam)
nadziane farszem jak do ruskich pierogów i popijane kefirem (plan na
pojutrze)
nadziane dowolnym dżemem i posypane cukrem pudrem
nadziane jabłuszkami podsmazonymi z cukrem i cynamonem
nadziane farszem mięsnym
i zapewne wiele innych
Są pyszne i polecam na imprezy :)
--
pozdrawiam
tapta
GG:4082847
|