Data: 2006-09-21 19:07:22
Temat: rożki na słodko lub ostro
Od: tapta <t...@S...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dziś wypróbowałam i polecam taki oto przepis:
ciasto:
kostka twarogu
kostka margaryny
pół kilo mąki
cukier waniliowy do wersji na słodko / sól lub vegeta do wersji na ostro
Powyższe zagnieść i wstawic na noc do lodówki. Wałkujemy, wykrawamy
kwadraty, napełniamy farszem, zalepiamy i pieczemy około 10-15 minut.
Mozna jeść i na ciepło i na zimno.
Metody serwowania:
nadziane farszem z pieczarek (pieczarki pokrojone w kostkę,duszone na
maśle, po przestygnięciu zmieszane z tartym żółtym serem i doprawione
solą, pieprzem i czosnkiem) i maczane w sosie czosnkowym - tak dziś jadłam)
nadziane farszem jak do ruskich pierogów i popijane kefirem (plan na
pojutrze)
nadziane dowolnym dżemem i posypane cukrem pudrem
nadziane jabłuszkami podsmazonymi z cukrem i cynamonem
nadziane farszem mięsnym
i zapewne wiele innych
Są pyszne i polecam na imprezy :)
--
pozdrawiam
tapta
GG:4082847
|