Data: 2002-09-01 19:04:54
Temat: sos do spaghetti cukiniowy (P)
Od: "Anna" <q...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
To chyba wkupne się nazywa, ale przepis nie mój (mojej koleżanki), wiec nie
wiem czy sie bedzie liczyć:-)
A zatem: by ugotować aksamitny, pyszny sos do makaronu spaghetti potrzebują
pięknej, jędrnej cukinii, którą obieramy i kroimy w kosteczkę.
Kosteczkę wrzucamy na rozgrzną oliwę, wciskamy czosnek, wlewamy z pół
szklanki tłustej smietany (niestety jogurt sie warzy), ze trzy łyzki pesto,
sól i pieprz do smaku.
Sosem polewamy ugotowane w "międzyczasie" nitki, oczywiscie al dente.
Celowo nie podaję proporcji, bowiem przepis jest autorski i w oryginale go
nie próbowałam.
Polecam!
Anna
|