Data: 2008-04-15 07:36:11
Temat: suflet z rosołu
Od: TikiStasiu <t...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
bierzemy szynę
albo kiełbasę
albo świeżego kutasa
do gara
plus góra ziół
i gotujemy wywar
klarując osad
to jest zbierając go
zaprawiamy bitą śmietaną
wsypujemy kilo mąki
dodajemy kubek jogurtu
łyżkę maku
2 łyżki soli
sok z 3 cytryn
ananasa pokrojonego w kawałki
3 łyżki magii
łyżeczkę proszku do pieczenia
w osobnym garnku gotujemy makaron (kilo)
i wszystko razem mieszamy
wsadzamy do wysmarowanej brytwanny
i zapiekamy w pierkarniku 3 godziny
na koniec posypujemy cynamonem
z cukrem i kakao posypane wiórkami
serwujemy z jakąś polewą lub sosem
owocowym
przyozdabiamy pięknie
oto przepis na świąteczne danie
|