« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2022-07-30 21:54:38
Temat: świnski łebCo zrobić z polówki swińskiego łba kupionego w przedhistorycznym
markecie?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2022-07-31 21:27:28
Temat: Re: ?winski ?ebW dniu 2022-07-30 o 21:54, Gil pisze:
> Co zrobić z polówki swińskiego łba kupionego w przedhistorycznym
> markecie?
>
głowiznę
pozdr
Stefan
--
Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie antywirusowe
Avast.
https://www.avast.com/antivirus
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2022-08-01 18:22:06
Temat: Re: ?winski ?ebW dniu 30.07.2022 o 21:54, Gil pisze:
> Co zrobić z polówki swińskiego łba kupionego w przedhistorycznym
> markecie?
>
Trafiłeś na normalny skarb. Co zrobić? - Może galaretę a`la kurczak w
galarecie. Czyli ugotować jak rosół obrać z kości, pokrajać na drobno
podlać rosołem w którym się gotował dodać odpowiednie przyprawy
pogotować wszystko z godzinę i odstawić do wystygnięcia. Albo lepiej
ugotować w rosole , obrać z kości pokrajać w grube plastry i zostawić do
wystygnięcia - znakomita rzecz do kanapek albo na zakąskę do gorzały.
Aha, krojenie w plastry lepiej idzie na wystygniętym już mięsie.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2022-08-02 19:01:03
Temat: Re: ?winski ?ebW dniu 2022-08-01 o 18:22, trybun pisze:
> W dniu 30.07.2022 o 21:54, Gil pisze:
>> Co zrobić z polówki swińskiego łba kupionego w przedhistorycznym
>> markecie?
>>
>
> Trafiłeś na normalny skarb. Co zrobić? - Może galaretę a`la kurczak w
> galarecie. Czyli ugotować jak rosół obrać z kości, pokrajać na drobno
> podlać rosołem w którym się gotował dodać odpowiednie przyprawy
> pogotować wszystko z godzinę i odstawić do wystygnięcia. Albo lepiej
> ugotować w rosole , obrać z kości pokrajać w grube plastry i zostawić do
> wystygnięcia - znakomita rzecz do kanapek albo na zakąskę do gorzały.
> Aha, krojenie w plastry lepiej idzie na wystygniętym już mięsie.
>
No i to właśnie jest głowizna! :) tylko gotować trzeba dłużej...
https://beszamel.se.pl/porady/jak-zrobic/glowizna-w-
galarecie-przepis-na-glowizne-aa-VPEC-qCNr-DSHT.html
serdeczności w smaczności
pozdr
Stefan
--
Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie antywirusowe
Avast.
https://www.avast.com/antivirus
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2022-08-03 18:25:42
Temat: Re: Wieprzowa głowaW dniu 02.08.2022 o 19:01, Stefan pisze:
> W dniu 2022-08-01 o 18:22, trybun pisze:
>> W dniu 30.07.2022 o 21:54, Gil pisze:
>>> Co zrobić z polówki swińskiego łba kupionego w przedhistorycznym
>>> markecie?
>>>
>>
>> Trafiłeś na normalny skarb. Co zrobić? - Może galaretę a`la kurczak
>> w galarecie. Czyli ugotować jak rosół obrać z kości, pokrajać na
>> drobno podlać rosołem w którym się gotował dodać odpowiednie
>> przyprawy pogotować wszystko z godzinę i odstawić do wystygnięcia.
>> Albo lepiej ugotować w rosole , obrać z kości pokrajać w grube
>> plastry i zostawić do wystygnięcia - znakomita rzecz do kanapek albo
>> na zakąskę do gorzały. Aha, krojenie w plastry lepiej idzie na
>> wystygniętym już mięsie.
>>
>
> No i to właśnie jest głowizna! :) tylko gotować trzeba dłużej...
> https://beszamel.se.pl/porady/jak-zrobic/glowizna-w-
galarecie-przepis-na-glowizne-aa-VPEC-qCNr-DSHT.html
>
> serdeczności w smaczności
> pozdr
> Stefan
>
Jest jeszcze parę innych przepisów na ten wręcz wyborny kawałek mięsa.
Na Bałkanach to przysmak. Szkoda tylko że w Wielkopolsce tak trudny do
zdobycia. A nie chcę ryzykować zakupem bezpośrednio od chłopa.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2022-12-10 13:32:18
Temat: Re: ?winski ?ebGil <g...@g...pl> wrote:
> Co zrobić z polówki swińskiego łba kupionego w przedhistorycznym
> markecie?
>
>
Pierogi.
Galantyna.
Pasztet.
Salceson.
--
,,Słowo ,,rozkaz" porusza armie, słowo ,,wolność" - narody." Novalis, ze
zbioru Uczniowie z Sais.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |