Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Hania " <v...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: szarlotka z ciastem nie-gnieciuchem poszukiwana
Date: Mon, 23 Oct 2006 13:40:37 +0000 (UTC)
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 18
Message-ID: <ehigol$9se$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.155.168.234
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1161610837 10126 172.20.26.234 (23 Oct 2006 13:40:37 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 23 Oct 2006 13:40:37 +0000 (UTC)
X-User: vickydt
X-Forwarded-For: 172.20.6.164
X-Remote-IP: 213.155.168.234
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:281091
Ukryj nagłówki
witam,
chodzi za mną (opędzić się nie mogę) szarlotka. Taka z ciastem nie
biszkoptowym (bo mi do jabłek jakoś nie konweniuje), ale też, żeby kruche
nie zrobiło się ciężko-kluchowate.
Coś mnie napadło na eksperymenty i zrobiłam szarlotkę z budyniem. Wyszło
ciasto zjadliwe, wszystko wyrosło itede, ale za nazwanie tego szarlotką ktoś
powinien wisieć. Wyszedł zbyt słodki i mdły gniot. (zaznaczam jeszcze raz,
że wyrosło i zakalca nie ma, a własciwie nie miało, bo bez zachwytu, aleśmy
wciągnęli dopychajac kleksami późnego wysypu truskawek).
No i marzy mi się prawdziwy jabłecznik (nie jabol a ciasto) gdzie dużo
jabłek, minimalna ilość ciasta...i zero jakiś dżemiksów i innych żelatyn,
jak się to miewa w cukiernianych paskudztwach.
pomoże kto?:)
hania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|