Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jak przytyć tynczykowo - bylo: Re: Odp: jak przyty?

Grupy

Szukaj w grupach

 

tynczykowo - bylo: Re: Odp: jak przyty?

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.rmf.pl!not-for-mail
From: Anna <a...@r...fm>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: tynczykowo - bylo: Re: Odp: jak przyty?
Date: Mon, 11 Jun 2001 16:16:01 +0200
Organization: RMF FM
Lines: 26
Message-ID: <3...@r...fm>
References: <9g253q$noc$1@news.tpi.pl> <9g25au$pkf$1@zeus.man.szczecin.pl>
<9g267u$q18$1@zeus.man.szczecin.pl> <9g2a2n$69v$1@news.onet.pl>
<3b24b193$1@news.astercity.net>
<4...@4...com>
NNTP-Posting-Host: walker.rmf.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: skipper.rmf.pl 992268930 18577 195.117.15.33 (11 Jun 2001 14:15:30 GMT)
X-Complaints-To: a...@r...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 11 Jun 2001 14:15:30 +0000 (UTC)
X-Accept-Language: en
X-Mailer: Mozilla 4.73 [en] (WinNT; I)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:54503
Ukryj nagłówki


> P.S. Z poczucia winy, ze tyle na Off Topic, wlasciwie,,,
>
> taki przepis dostalam dzis rano, wieczorem bede robic -
> delikatnie obsmazyc/udusic zebulke i pieczarki, wwalic do tego
> duzo tunczyka w zalewie (bez zalewy). Wmieszac DUZO simetany (ja
> , obawiam sie, zamienie to na creme fraiche, 50% mniej
> t;luszczu, pewnie moze byc jakis smietanowy substytut, byleby
> konsystencjie i smak mial ten substytut!.
> W tym czasie ugotowac makaron. Znajoma,, ktora mi toprzeslala
> mowi, ze wlasciwie, jak makaron doszedl (pewnie rzucala o
> podloge...), to z mieszaniny ze smietana wlasciwie nic nie
> zostalo...

hehe, wlasnie ze dwa dni temu nie majac koncepcji na szybka kolacje
potraktowalam niemal dokladnie tak tunczyka. To byla improwizacja:
cebulka mloda, jakas reszta pieczarek (malutko), czosnek, przyprawy,
sol, pieprz i tunczyk, oczywiscie. W sosie wlasnym. wszystko na oleju
podsmazone. Troche sie balam, co z tego wyjdzie, bo nigdy wczesniej nie
robilam tunczyka "na goraco", ale bylo genialne! Z ciemnym makaronem.
Posypane szczypiorem. I kilka oliwek. mniam.


--
Anna
--

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
11.06 WiBi
12.06 j...@p...onet.pl
12.06 Jader
12.06 Krysia Thompson
12.06 Agnieszka Szalewska-Palasz
12.06 Krysia Thompson
12.06 Agnieszka Szalewska-Palasz
12.06 Krysia Thompson
13.06 Joanna Wysocka
13.06 Joanna Duszczyńska
13.06 Krysia Thompson
13.06 Krystyna Chiger
13.06 Joanna Wysocka
13.06 {Wilma}
13.06 Krysia Thompson
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6