Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "vefour" <v...@p...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: zachodojedzeniewstręt part II
Date: Thu, 30 May 2002 21:44:15 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 24
Message-ID: <ad5vfq$644$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pe204.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1022787899 6276 213.76.40.204 (30 May 2002 19:44:59 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 30 May 2002 19:44:59 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:110459
Ukryj nagłówki
Taki mi sie wniosek wysunął po tych postach: byc moze w Polsce jest lepiej,
ale musisz dobrze trafic. W takiej Francji masz jasny i dosc precyzjny
wybor - kupujesz albo tandete (za marne pieniadze) albo produkty znacznie
lepsze, drozej (na ile sa ladowane chemia nie sprawdzisz, ale smakowo sa
nieporownywalne z produktami made in Poalnd). Ale zawsze wiesz za co
placisz. Jednym slowem standardy i apelacje (we Francji to nawet kurczaki
chodza z obraczkami apelacyjnymi). Chcialbym (jako gorliwy patriota)
doczekac sie takiej chwili, ze bez problemu moge w sklepie kupic drob z
apelacja czy takowez mieso. Ale na to trzeba zapewne czasu i pieniedzy.
200 PLN za poledwice to niby drogo, ale i oni srednio o wiele wiecej
zarabiaja, wiec az tak to nie razi. A jak kupujesz taka top class to jest to
istotna roznica w porownaniu do naszych za 25 pln (tez zreszta niezlych). A
i tak najlepsza poledwice jadlem w Argentynie, drogo (to w ogole drogi
kraj), ale bajecznie.
V.
P.S> Morliny (chyba???) robia poledwice limousine za ok. 60 pln/kg. Nader
przyzwoita.
V.
|