From: "Ela" <e...@b...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: zrobilam w koncu sarnine
Date: Thu, 2 Nov 2000 07:13:04 +0100
Lines: 22
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
NNTP-Posting-Host: pro.bsb.com.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: pro.bsb.com.pl
Message-ID: <3a010515$1@news.vogel.pl>
X-Trace: 2 Nov 2000 07:09:25 +0100, pro.bsb.com.pl
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.man.lodz.pl!news.nask.pl!news.tpi.pl!news.vogel.pl!pro.b
sb.com.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:36521
Ukryj nagłówki
No wlasnie, w koncu. Tak sie przygotowywalam do tych zrazow a po wyjeciu z
zamrazalnika i przyniesieniu miesa przez siostre okazalo sie, ze nie ma ono
ksztaltu, z ktorego udaloby sie rozbic zrazy. Oprocz tego moje poszukiwania
kaparow spelzly na niczym, bo nie mialam czasu jechac do wielkiego marketu,
zeby je tylko tam kupic. (facet na rynku , ktorego zapytalam o kapary
spojrzal na mnie jak na glupia)
Po zobaczeniu miesa stwierdzilysmy z siostra ze moze zrobimy bitki....potem
jednak rozbite male platki "polaczylysmy" w wieksze i zaczelysmy robic
zrazy.
Oprocz posolenia i popieprzenia smarowalysmy musztarda, kladlysmy po slupku
marchwi, cebuli, boczku wedzonego i ogorka kiszonego. Na koncu doslownie
obtoczylysmy w majeranku. Troche podsmazylysmy zalalysmy woda itd.
Kochani! Wyszlo cudo. Sarninka jest jednak chudziutka. Wszyscy jedli az im
sie uszy trzesly.
...no tak, ale nie wyszlo z tymi kaparami tylko tradycyjnie (nie mniej
przepis z kaparami zostal zanotowany).
Chcialabym jednak cos zrobic z kaparow. Ma ktos jakies pomysly?
pozdrawiam
Ela
|