« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-11 13:40:22
Temat: zrobiłam wiśnie z cynamonemWitajcie!
Jako że siedzę w przetworach i końca nie widać, zaczynam iść na łatwiznę -
pierwsza masa słoiczków metodami tradycyjnymi a wczoraj spodobał mi się
przepis na wiśnie z cynamonem ( zimą do jabłecznika lubię też wiśnie
dodawać) i zrobiłam przy użyciu cukru żelującego Diamant-a. Łatwe proste i
szybko, bez pasteryzacji itp. Co prawda piszą że zawiera tylko nat. pektyny
z jabłek i owoców cytrusowych ale ja jakoś nie bardzo lubię przetwory z
żelfiksami itp ( no to się pewnie naraziłam) ale co tam, skusiłam się,
spodobał mi się ten cukier i może jeszcze jakiś przepis wykorzystam .
Polecam ten przepisik.
Pozdrawiam,
Aga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |