Data: 2002-10-27 20:19:25
Temat: zupa czosnkowa w 20 min.
Od: "skie" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Moja ulubiona zupa! Najprostsza na swiecie, a niezwykle smaczna i
aromatyczna. Rozgrzewa lepiej niż rosol z kury. Polecam!
Zupa czosnkowa
2.5 litra wody
2 kostki rosolowe
10 zabkow czosnku
mala cebulka
chleb
liscie laurowe
ziele angielskie
jajko
Kostki rosolowe rozpuscic we wrzacej wodzie. Dodac piec zabkow czosnku
pokrojonych w plasterki, cztery wycisniete przez praske i jeden caly; pol
drobno pokrojonej cebulki, lisc laurowy i dwie kuleczki ziela angielskiego.
Gotowac na malym ogniu 15 minut.
Na patelni sciac lekko jajko i ulozyc na dnie talerza. Zalac goraca zupa
(jajko się cudownie zetnie). Wierzch posypac suchym/opieczonym chlebem
polamanym na male kawaleczki.
|