Data: 2001-05-31 08:43:31
Temat: zupa orzechowa
Od: "Jerzy" <0...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik T.A.P. <a...@a...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9f3h5v$cle$...@h...uw.edu.pl...
> >A zupę orzechową jadłeś?
> ja nie słyszałam nawet o takiej zupce! Można przepisik prosić? Brzmi
nader
> interesująco.
Proszę bardzo.
gotujesz sobie litr rosołu wołowego raczej chudego, ok. 1/4 kg orzechów
włoskich łuskanych ucierasz i łączysz z gęstą śmietaną 0,15 l, rosół
[przestudzony trochę] zaciągasz 2 żółtkami i masą orzechową, dodajesz
soli, pieprzu i cukru do smaku. Podajesz z groszkiem ptysiowym.
pozdr. Jerzy
|