Szukana fraza: Autor: Jacek Kos <p...@o...pl>
Znaleziono: 17 wiadomości
2005-11-30 13:12:21 | Jacek Kos inne posty tego autora
Konrad Kosmowski napisał(a): >>Powiedzmy jak najbardziej zblizonego do oryginalnego, dlatego tez pytalem sie o >>sklep z "chinszczyzna" bo zakladam, ze tam powinny ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jarzębino-grusza.2005-11-09 07:50:03 | Jacek Kos inne posty tego autora
mirzan napisał(a): >>Gdzie był ten sklep? >>MOże jest ttakie coś i we Wrocławiu? Bym kupił... >> >>-- >>JackOss > > > Spróbuj wpierw ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.ogrody
Re: Jarzębino-grusza.2005-11-09 10:30:50 | Jacek Kos inne posty tego autora
mirzan napisał(a): >>Mam gruszę hosui, drugi rok minął i - nic. No nic, czekam. A czy wiesz >>może ktśry z tych innych azjatów jest twardy i słodki? Bardzo twardy ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.ogrody
Re: menu na wesele2005-11-07 08:02:41 | Jacek Kos inne posty tego autora
pamana napisał(a): > >> Witam, właśnie staram się ułożyć jakieś rozsądne menu weselne i >> potrzebuję >> pomocy. Co chętnie widzielibyście podczas takiej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pierogi ukrainskie?2005-12-07 07:55:20 | Jacek Kos inne posty tego autora
Nazwa ogólna ukraińska "warenyky" - to pierogi, a co się tam włoży - jak choćby zpostów widać - dowolnie... W okolicach Lwowa warenyky to "nasze ruskie", a ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pszenica na kutie2005-12-16 08:01:11 | Jacek Kos inne posty tego autora
morghul napisał(a): > Z reguły tego niewiele potrzeba więc można zrobić w termosie. Wsypujesz > szklanke pszenicy, dopełniasz wrzątkiem, zakręcasz potrząsasz termosem, > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pszenica na kutie2005-12-18 07:49:00 | Jacek Kos inne posty tego autora
morghul napisał(a): >> Ja robiłem w ub. roku z 3 kg. W tym - zjeżdżam do dwóch... >> Uch!.. > > > Eeeeee.... eeeeee..... :) > Za to ostatnią mrżoną ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
szynka i?2005-12-19 14:15:42 | Jacek Kos inne posty tego autora
Obsypałem solą peklową, wystawiłem na chłód balkonowy. Ile to tam trzymać, co potem? Zamiar najprostszy - upiec. Ale jak - w folii? rękawie? brytfannie? -- JackOss [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ryba po japońsku2005-12-30 08:09:15 | Jacek Kos inne posty tego autora
Zalewać gorącą zalewą? PEwnie tak, skoro - zostawić do wystygnięcia? -- JackOss [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: mrozona kapusta pekinska...2006-01-02 09:20:15 | Jacek Kos inne posty tego autora
> mam !!! > kiszona koreanska kapusta :)!!! > dzieki tyle ze tutaj nie ukisze... > ale przepis zanotowany... To się podziel, bo ja nie znalazłem?.. -- JackOss [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia