Data: 2000-02-18 08:04:31
Temat: #
Od: "Dr Hackenbush" <r...@s...home.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam grupowiczow.
Czytam Wasza grupe od paru miesiecy i mam juz mala ksiazke kucharska!
Cenniejsza niz kupna, bo pisana przez szerokie grono osob "od serca"
Jesli pozwolicie przylacze sie z pytaniem o potrawy z porow.
Zobilem tak: pokrojone w plasterki pory wrzycilem na wczesnij usmazony
boczek(w malych kostkach) i smarzylem przez chwile, potem dodalem H2O
i calosc doprowadzilem do 120*C(przyprawy). Trwalo to jakies 30min.
Nastepnie odsaczylem na goraco
dodajac smietany 18% (~1:10) z mala iloscia maki.
Nastepnie na ciasto drozdzowe i do piekarnika na 15min w 200*C.
Wyszlo pyszne! Zauwazylem, ze lepiej dodac pieprz pod koniec niz od razu.
Czy znacie inne potrawy z porow?
POZDR.
Hackenbush
______________
Rauchen verboten! pl.rec.chemia; alt.terror.hsm;alt.eng.explosives
|