Data: 2001-10-27 21:05:12
Temat: Arubanska zupa curry z kokosem
Od: <m...@h...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Happy island soup.
Latwa do zrobienia egzotyczna zupa. Nie radze jednak uzywac zbyt ostrej odmiany
curry, bo zdominuje reszte skladnikow.
maka i maslo ok. 30 gram z kazdego,
1 liter bulionu miesno ziolowego,
1 lyzka stolowa pudru curry
ziemniak,
mleko kokosowe
kapusta spiczatka
cebula, wiorki kokosowe, drobniuski makaron vermicelli.
Maslo do garnka i podsmazyc w nim cebule, dodac curry, dodac make, rozprowadzic. Wlac
litr zimnego bulionu i zagotowac. Wrzucic
vermicelli i pokrojony w kostke ziemniak. Kapuste w paseczki pod koniec wrzucic i
chwile pogotowac - nie za dlugo, bo ma zostac
chrupiaca. Na koniec dodac mleko kokosowe do smaku i przed samym podaniem posypac
zupe kokosem.
Zalap jeszcze troche lata ! M-gosia
|