Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.one
t.pl!newsgate.onet.pl!newsgate.pl
From: d...@e...net.ae (Tom.W)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Avocado
Message-ID: <3...@e...net.ae>
Date: 25 Oct 00 15:42:45 GMT
Sender: o...@n...pl
MIME-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Reply-To: d...@e...net.ae
Organization: Piach & Piach
X-Mailer: Mozilla 4.74 [en] (Win95; U)
X-Complaints-To: n...@n...pl
Lines: 17
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:36073
Ukryj nagłówki
Bardzo ta zielona gruszke/?/ lubie i uwazam ja za super starter.
Ale jak juz znajde odpowiednio mieka to moja inwencja ogranicza sie do
trzech tylko wariantow:
1-przekrojona na pol/ wzdluz/- wyjeta pestka -posypana sola i zaraz
jedzona
2-Tak samo ale do dziurki po pestce dodany ketchup lub ketchup z
mieszany z majonezem/ z samym majonezem dla nas za tegie /
3- Do dziurki po pestce wsypany pagorek malych krewetek ugotowanych
/ale juz zimnych/ no i znowu sol i ketchup lub chili.
Wszystko to jest potem wyskrobywane az do zielonej skorki :-)
Nie ma w tym za wiele fantazji kulinarnej wiec jak cos wymysliscie
"w temacie" to postukajcie.Dzieki !
milego...
tom.
--
Archiwum grupy dyskusyjnej pl.rec.kuchnia
http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|