Data: 2003-05-30 16:03:20
Temat: Bezowa pierzynka- pytanie
Od: "almadka" <a...@W...poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jadlam dzis " kupne" ciasto rabarbarowe z pierzynka bezowa ( nie beżową).
Smakowało wysmienicie. Spod niezbyt wysoki, na tym rabarbar, na tym
pierzynka ( 2-3cm ) z bezy. Z wierzchu ta pierzynka byla chrupiaca w srodku
mieciutka i slodka. Pomyslalam sobie, ze taka pierzynka to w sam raz na
ciasto rabarbarowe Netusi, coby wyzsze bylo:) zamiast cukru pudru. Tylko nie
wiem jak to wykonac...ta piane z bialek od razu na ciasto i do piekarnika?
Czy najpierw ciasto podpiec potem piana i znowu do piekarnika ? Nigdy nie
robilam bez ani bezopodobnych rzeczy, wiec mam problem, bo w weekend
przydaloby sie ciacho:) A nie chce swoimi kombinacjami zepsuc pysznego
ciasta:)
Prosze o porade:)
pozdrawiam
almadka
|