Data: 2004-03-05 17:45:39
Temat: Bigos - nowa relacja
Od: "ścierwo" <d...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zachęcona relacją Pani Duszczyńskiej, postanowiłam też zrobić bigos na
oczach PT Publiczności.
2 kg kapusty kiszonej poszło do gara (nawet specjalnie tego nie cięłam, ot
tak trochę).
Ziele angielskie, pieprz i liść laurowy - wszystkiego dość bogato
I zaczynam od boczku wędzonego - skóry osobno lub w blokach, reszta w kostce
dość grubej.
Lu je do gara.
2 cebule duże pocięte na kosteczki i zesmażone na patelni.
I teraz na wolnym ogniu przez 2-3 godziny. Za oknem mróz, więc szoking
ekologiczny gotowy.
Ale bigos ma być gotowy na jutrzejszy wieczór, bo mi język ucieka.
ziuta
--
----- Original Message -----
From: "Magdalena Bassett" <m...@o...com>
Sent: Thursday, February 12, 2004 8:07 PM
"to otwarta grupa i skoro ja moge tu pisac, to i scierwo tez moze."
|