Data: 2002-08-04 18:23:42
Temat: Chilli pomidorowo-fasolowe (P)
Od: zGosiula <z...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
1 cebula, posiekana
25 dkg ryżu brunatnego
ok. 600 ml wywaru warzywnego
0,6 kg pomidorów przetartych przez sito
20 dkg pomidorów konserwowych (ew. mały słoiczek koncentratu)
ok. 0,5 kg ugotowanej czerwonej fasoli
25 dkg kukuryczy (z puszki lub mrożona)
25 dkg fasoli szparagowej
150 ml kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego (czym to zastąpić?)
ok. 100 g tartego żółtego sera
60 g pestek dyni
chilli w proszku
Przysmażyć na oliwie cebulkę. Dodać ryż, chilli, wywar warzywny,
zagotować i dusić ok. 10 min. Dodać pomidory, fasolę, kukurydzę i
fasolkę szparagową. Dusić wszystko razem 10-15 min., aż ryż będzie
miękki i wchłonie się wywar. Na wierzchu rozłożyć śmietanę lub jogurt i
posypać serem oraz pestkami dyni.
--
Gosia
wywal "brzydkie" mailto: zgosiula(at)poczta.onet.pl
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=
Pomóż dzieciom: http://www.pajacyk.pl
|