Data: 2002-08-04 20:03:05
Temat: Re: Chilli pomidorowo-fasolowe (P)
Od: "Stanislaw" <t...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>1 cebula, posiekana
>25 dkg ryżu brunatnego
>ok. 600 ml wywaru warzywnego
>0,6 kg pomidorów przetartych przez sito
>20 dkg pomidorów konserwowych (ew. mały słoiczek koncentratu)
>ok. 0,5 kg ugotowanej czerwonej fasoli
>25 dkg kukuryczy (z puszki lub mrożona)
>25 dkg fasoli szparagowej
>150 ml kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego (czym to zastąpić?)
>ok. 100 g tartego żółtego sera
>60 g pestek dyni
>chilli w proszku
>
>Przysmażyć na oliwie cebulkę. Dodać ryż, chilli, wywar warzywny,
>zagotować i dusić ok. 10 min. Dodać pomidory, fasolę, kukurydzę i
>fasolkę szparagową. Dusić wszystko razem 10-15 min., aż ryż będzie
>miękki i wchłonie się wywar. Na wierzchu rozłożyć śmietanę lub jogurt i
>posypać serem oraz pestkami dyni.
>
>--
>Gosia
Lubie eksperymenta i chili ale mam pytanie czy bez tych pestek dyni cos
innego mozna ....dodac??
No i ryz brunatny?? Ryz...moj ostatni problem ,JAk to z nim co to jest i tak
na surowo??
Stanislaw z Gdanska
|