Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!news.one
t.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed.silweb.pl!news.man.lodz.pl!not-for-mai
l
From: Witek <b...@d...lodz.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Ciasto czekoladowe
Date: Sun, 11 Nov 2001 17:50:25 +0100
Organization: LODMAN - Metropolitan Area Network in LODZ, Poland
Lines: 28
Message-ID: <3...@d...lodz.pl>
NNTP-Posting-Host: 212.191.129.100
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: kujawiak.man.lodz.pl 1005497418 1777 212.191.129.100 (11 Nov 2001 16:50:18
GMT)
X-Complaints-To: a...@m...lodz.pl
NNTP-Posting-Date: 11 Nov 2001 16:50:18 GMT
X-Mailer: Mozilla 4.72 [en] (Win98; I)
X-Accept-Language: en,pdf
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:80457
Ukryj nagłówki
Witam wszystkich,
Ponieważ czytuje Was od pewnego czasu, "poczulem sie" do podeslania
czegos.
Moje wkupne - ciasto czekoladowe rodem ze Szwecji. Atuty: jest smaczne,
zawsze wychodzi a jego prostote przebijaja jedynie niektorzy politycy.
Smacznego!
4 jajka
3 dcl cukru
300g rozpuszczonego masla lub margaryny
100g rozpuszczonej rorzkiej czekolady lub 4 lyzki stolowe kakao
3 dcl maki przennej
plaska lyzeczka proszku do pieczenia (mozna sprobowac bez)
3 dcl (ok. 180g) wiorkow kokosowych lub siekanych orzechow
maslo do wysmarowania foremki
Wlaczamy kuchenke na 175 stopni. Ucieramy jajka i cukier. Maslo lub
margaryne rozpuszczamy z czekolada lub kakao na malym ogniu - jak
przestygnie to mieszamy z jajkami i cukrem. Make, proszek i wiorki
mieszamy (najlepiej w nadmuchanej torebce foliowej), wrzucamy do masy i
mieszamy. Smarujemy foremke (mozna posypac tarta bulka) i pieczemy ok.
30 minut.
Pozdrawiam,
Bazyl
|