Data: 2001-11-11 17:49:35
Temat: Re: Ciasto czekoladowe
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>4 jajka
>3 dcl cukru
>300g rozpuszczonego masla lub margaryny
>100g rozpuszczonej rorzkiej czekolady lub 4 lyzki stolowe kakao
>3 dcl maki przennej
>plaska lyzeczka proszku do pieczenia (mozna sprobowac bez)
>3 dcl (ok. 180g) wiorkow kokosowych lub siekanych orzechow
>maslo do wysmarowania foremki
>
>Wlaczamy kuchenke na 175 stopni. Ucieramy jajka i cukier. Maslo lub
>margaryne rozpuszczamy z czekolada lub kakao na malym ogniu - jak
>przestygnie to mieszamy z jajkami i cukrem. Make, proszek i wiorki
>mieszamy (najlepiej w nadmuchanej torebce foliowej), wrzucamy do masy i
>mieszamy. Smarujemy foremke (mozna posypac tarta bulka) i pieczemy ok.
>30 minut.
>
>Pozdrawiam,
>
>Bazyl
a skad ja mam wziac te decylirty?
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
|