Data: 2001-10-27 07:54:36
Temat: Czachochbili wołowe oryginale w ramach testu
Od: "EuGeniusz Dębski" <e...@d...art.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Hej!
Nie mam pojęcia jak to wyjdzie z cyrylicą, na wszelki pod spodem
przrekład:
--------------------------------
????????:
500 ?. ????????,
4 ????????,
500 ?. ?????????,
0,5 ??????? ???????,
1 ?????? ????? ???????? ?????,
?? 1 ???????? ????? ??????? ????? ??????
?? ?????? ????????? (?????? ????????,
??????, ??????, ???????, ??????? ?????, ??????).
???? ????????, ??????? ? ?????????? ????????, ???????? ? ??????? 10
?????, ???????? ????? ?????????? ???, ???????? ??? 5 ?????, ??????
????????. ???????? ????????, ????? ??????, ??????? ?? ? ?????????
??????, ?????? ?? ???? ? ????????, ??????? ???????, ?????? ??
????????? ???? 20 ?????. ? ????? ??????? ????????. ?????? ?????? ?????
????????, ?????????? ? ????? ??????????, ?????? ? ?????????,
??????????, ???????????? ?? ?????? ???? 3 - 5 ?????. ???????? ?????
?????????? ??????. ???? ?????????? ??? ???????? ???????.
-----------------
500 wołowina (nieustająco gramy, nie w koszykówkę czy bitelsów, tylko
gramy wagowe)
4 cebule
500 pomidorów
05, główki czosnku
1 łyżeczka papryki czerwonej
po 1 łyżce stołowej zielininy ( pietruszka, tymianek, kolendra,
bazylia, papryka czerwona/?/ czosnek)
Mięso pokroić, włożyć do rozgrzanego tłuszczu, obsmażać prez 10 min.,
dodać pokrojoną drobno cebulę, obsmażać jeszcze prez 5 minut, posolić.
Pomidory oblać wrzątkiem, zdjąć skórkę, zgnieść w innym naczyniu,
przełożyć mięso do tego naczynia, przykryć, dusić na umierkowanym
ogniu przez 20 min. Pod koniec duszenie posolić. ZIeleninę posiekać,
wymieszać z suchymi przyprawami (tu nie rozumiem - może jednak ten
tymianek, kolendra i bazylia - suche?albo papryka czerwona), dodać do
potrawy, potrzymać na słabym ogniu 3-5 minut. Dodać drobno posiekany
czosnek. CHwilę jescze potrzymać pod przykryciem.
Namaste!
EuGeniusz Dębski
<<<<<<<<<<<
---<<<< ZAPRASZAM DO WIZYTY: www.debski.art.pl <<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<
|