Data: 2001-11-21 11:11:20
Temat: Forszmak
Od: <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Praprzepis:
wziąc śledzia solonego, jedną malą cebulkę, jedno jabłko kwaśne,jedną małą
suchą bułkę i mleka do namoczenia tej bułki, dwie łyżki oleju,łyżeczke do kawy
octu, sól, pieprz do smaku, jajko gotowane na twardo do dekoracji.
Sledzia wymoczyć, oprawić, przepuscic przez maszynke razem z resztą składników.
Pastę doprawic olejem i octem. Posypać posiekanym jajkiem na twardo.
Moje modyfikacje: śledź w gotowych płatach, ale jednak podmoczony, oliwa z
oliwek, ocet koniecznie jabłkowy, ciutka cukru ( tak, cukru) oprócz innych
przypraw i bułka tarta zamiast moczonej w mleku ( najwyżej półtorej łyżki
stołowej kopiatej); praprzepis lubił wydzielac płyny jak foszmak postał...
Jajko obowiązkowo. Qd
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|