Data: 2005-06-09 10:29:41
Temat: Jak radzić sobie z kurą?
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Kura dojechała. Piękna, 2,8 kg, świeża, ach och.
Ponieważ przeznaczona była na rosół, musiałam cholerę poporcjować i tu
zaczął się problem. Nie wiem, czy ja mam tępe noże w kuchni, czy nie umiem
dobrze trafić, ale zajęło mi to chyba pół godziny. Wielkie to, ciężkie i ma
szalenie mocne kości. Że nie wspomnę o wnętrzu, które też trzeba było trochę
oczyścić - generalnie narobiłam się i mam nadzieję, że było warto.
Teraz będzie się bardzo bardzo powoli gotować, dorzucę jej włoszczyzny,
przypraw i liści selera. Potem się zobaczy.
A Wy macie jakieś dobre sposoby na porcjowanie takich potworów?
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
|