Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "biodarek" <d...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Jedzenie dla rowerzysty
Date: Tue, 7 Dec 2004 21:39:22 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 40
Sender: d...@p...onet.pl@pk148.torun.sdi.tpnet.pl
Message-ID: <cp54ip$6fe$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: pk148.torun.sdi.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1102452121 6638 212.160.48.148 (7 Dec 2004 20:42:01 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 7 Dec 2004 20:42:01 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:224316
Ukryj nagłówki
Witam grupowiczów.
Poszukuję przepisów (lub inspiracji :) pozwalających
przygotać jedzenie dla rowerzysty. Co to ma być
konkretnie? Już piszę - wysokokaloryczne, lekkostrawne,
zawierające w składzie jak najwięcej węglowodanów.
No i smaczne :)
1. Posiłek przed wyjazdem - zwykle śniadanie.
Tutaj zazwyczaj jadam makaron usmażony z jajkiem
polany ketchupem albo na słodko np. z serkiem
homogenizowanym i miodem. Co ważne, posiłek ten
powinno się dać szybko przygotować (lub wcześniej
przygotowany odgrzać, rozmrozić).
2. Coś, co można przewieźć w plecaku i zjeść po
drodze. Czasem zabieram sałatkę z makaronu, tuńczyka
i czerwonej papryki. Dodaję tam jogurt naturalny
i trochę majonezu, więc długo tego nie da się wozić ;-)
3. Placek lub batony energetyczne. Piekę różne warianty
ciasta z musli, orzechów, ziaren, suszonych owoców,
których lepiszczem jest miód, mąka, jajka, śmietana
i mleko. Tylko zawsze wychodzi mi to bardzo suche
i dużo tego nie da się zjeść po drodze. Chociaż jest
bardzo praktyczne - piekę blachę, tnę na kawałki
i zamrażam.
W archiwum znalazłem tylko taki przepis na
jakbybatoniki: http://tinyurl.com/6q9ne , który
pewnie wypróbuję.
Potrzebuję urozmaicenia i za wszelkie pomysły będę
wdzięczny.
pozdrawiam
--
biodarek
|