Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Karczochy - czy korzenie łopianu będa lepsze ??

Grupy

Szukaj w grupach

 

Karczochy - czy korzenie łopianu będa lepsze ??

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 22


« poprzedni wątek następny wątek »


1. Data: 2018-02-18 01:16:30

Temat: Karczochy - czy korzenie łopianu będa lepsze ??
Od: Gil <g...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Dziś jadłem karczochy po raz pierwszy w zyciu. Byłem rozczarowany. Nijak
się to ma do smaku np. szparagów. O smaku decyduje zalewa a same
karczochy bez wyrazu.
Podobno korzeń łopianu, łodyga a nawet liście są podobne w smaku a
tańsze bo za darmo. Azali to prawda czy fałsz ??

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także

2. Data: 2018-02-18 02:29:18

Temat: Re: Karczochy - czy korzenie łopianu będa lepsze ??
Od: "Stokrotka" <o...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Karczoh to to ważywo, w kutrym je się jedynie dno kwiatowe?
Faktycznie bez smaku.
Co do zalewy to się nie zgadzam, bo jadłam gotowane ,
kupione surowe , a nie ze słoika.
Zalewy są zawsze na occie, więc to bez sensu, bo karczoh jest lekiem na
wątrobę, a ta nie znosi octu.

--
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. ( ortografia . pev . pl )

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2018-02-18 08:55:03

Temat: Re: Karczochy - czy korzenie ?opianu b?da lepsze ??
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Gil <g...@g...pl> wrote:
>
> Dziś jadłem karczochy po raz pierwszy w zyciu. Byłem rozczarowany. Nijak
> się to ma do smaku np. szparagów. O smaku decyduje zalewa a same
> karczochy bez wyrazu.

Karczochy są smaczne TYLKO świeżo ugotowane, najlepiej na parze. Czyli jak
szparagi.
Te z zalewy to nieporozumienie. Zarówno karczochy, jak i szparagi.

> Podobno korzeń łopianu, łodyga a nawet liście są podobne w smaku a
> tańsze bo za darmo. Azali to prawda czy fałsz ??
>
>

Musisz kupić łopian w zalewie - inaczej nie porównasz :-)

--
XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2018-02-18 21:35:26

Temat: Re: Karczochy - czy korzenie łopianu będa lepsze ??
Od: Gil <g...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <p6aktn$9ck$1@usenet.news.interia.pl>,
o...@g...pl says...
>
> Karczoh to to ważywo, w kutrym je się jedynie dno kwiatowe?
> Faktycznie bez smaku.
> Co do zalewy to się nie zgadzam, bo jadłam gotowane ,
> kupione surowe , a nie ze słoika.
> Zalewy są zawsze na occie, więc to bez sensu, bo karczoh jest lekiem na
> wątrobę, a ta nie znosi octu.

Ja jadłem w zalewie olejowej.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2018-02-19 08:42:56

Temat: Re: Karczochy - czy korzenie łopianu będa lepsze ??
Od: "Stokrotka" <o...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


>> Karczoh to to ważywo, w kutrym je się jedynie dno kwiatowe?
>> Faktycznie bez smaku.
>> Co do zalewy to się nie zgadzam, bo jadłam gotowane ,
>> kupione surowe , a nie ze słoika.
>> Zalewy są zawsze na occie, więc to bez sensu, bo karczoh jest lekiem na
>> wątrobę, a ta nie znosi octu.
>
> Ja jadłem w zalewie olejowej.

Tłuszcz też nie dobry dla wątroby.
--
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. ( ortografia . pev . pl )

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2018-02-19 12:46:00

Temat: Re: Karczochy - czy korzenie łopianu będa lepsze ??
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Stokrotka <o...@g...pl> wrote:
>
>>> Karczoh to to ważywo, w kutrym je się jedynie dno kwiatowe?
>>> Faktycznie bez smaku.
>>> Co do zalewy to się nie zgadzam, bo jadłam gotowane ,
>>> kupione surowe , a nie ze słoika.
>>> Zalewy są zawsze na occie, więc to bez sensu, bo karczoh jest lekiem na
>>> wątrobę, a ta nie znosi octu.
>>
>> Ja jadłem w zalewie olejowej.
>
> Tłuszcz też nie dobry dla wątroby.

Generalnie jedzenie nie służy wątrobie - ale cóż, od tego ona jest, aby
radziła sobie z tym ?

--
XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2018-02-19 17:01:09

Temat: Re: Karczochy - czy korzenie łopianu będa lepsze ??
Od: "Stokrotka" <o...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


>>>> Karczoh to to ważywo, w kutrym je się jedynie dno kwiatowe?
>>>> Faktycznie bez smaku.
>>>> Co do zalewy to się nie zgadzam, bo jadłam gotowane ,
>>>> kupione surowe , a nie ze słoika.
>>>> Zalewy są zawsze na occie, więc to bez sensu, bo karczoh jest lekiem na
>>>> wątrobę, a ta nie znosi octu.
>>>
>>> Ja jadłem w zalewie olejowej.
>>
>> Tłuszcz też nie dobry dla wątroby.
>
> Generalnie jedzenie nie służy wątrobie - ale cóż, od tego ona jest, aby
> radziła sobie z tym ?

Pszciwnie, watroba nie lubi też być głoda.
Dość często lubi węglowodany i nie.tłuste białko.


--
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. ( ortografia . pev . pl )

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2018-02-19 20:48:36

Temat: Re: Karczochy - czy korzenie łop ianu będa lepsze ??
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Stokrotka <o...@g...pl> wrote:
>
>>>>> Karczoh to to ważywo, w kutrym je się jedynie dno kwiatowe?
>>>>> Faktycznie bez smaku.
>>>>> Co do zalewy to się nie zgadzam, bo jadłam gotowane ,
>>>>> kupione surowe , a nie ze słoika.
>>>>> Zalewy są zawsze na occie, więc to bez sensu, bo karczoh jest lekiem na
>>>>> wątrobę, a ta nie znosi octu.
>>>>
>>>> Ja jadłem w zalewie olejowej.
>>>
>>> Tłuszcz też nie dobry dla wątroby.
>>
>> Generalnie jedzenie nie służy wątrobie - ale cóż, od tego ona jest, aby
>> radziła sobie z tym ?
>
> Pszciwnie, watroba nie lubi też być głoda.
> Dość często lubi węglowodany i nie.tłuste białko.
>
>

Białko z istoty rzeczy jest nietłuste ??

--
XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2018-02-20 08:29:46

Temat: Re: Karczochy - czy korzenie łop ianu będa lepsze ??
Od: "Stokrotka" <o...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora



>>>>>> Karczoh to to ważywo, w kutrym je się jedynie dno kwiatowe?
>>>>>> Faktycznie bez smaku.
>>>>>> Co do zalewy to się nie zgadzam, bo jadłam gotowane ,
>>>>>> kupione surowe , a nie ze słoika.
>>>>>> Zalewy są zawsze na occie, więc to bez sensu, bo karczoh jest lekiem
>>>>>> na
>>>>>> wątrobę, a ta nie znosi octu.
>>>>>
>>>>> Ja jadłem w zalewie olejowej.
>>>>
>>>> Tłuszcz też nie dobry dla wątroby.
>>>
>>> Generalnie jedzenie nie służy wątrobie - ale cóż, od tego ona jest, aby
>>> radziła sobie z tym ?
>>
>> Pszciwnie, watroba nie lubi też być głoda.
>> Dość często lubi węglowodany i nie.tłuste białko.
>>
>>
>
> Białko z istoty rzeczy jest nietłuste ??
>

Białko pełnowartościowe, zwieżęce,
prawie zawsze jest tłuste, wyłączywszy laboratoryjne ekstrakty.

--
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. ( ortografia . pev . pl )

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2018-02-20 10:01:37

Temat: Re: Karczochy - czy korzenie łop ianu będa lepsze ??
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Stokrotka <o...@g...pl> wrote:
>
>
>>>>>>> Karczoh to to ważywo, w kutrym je się jedynie dno kwiatowe?
>>>>>>> Faktycznie bez smaku.
>>>>>>> Co do zalewy to się nie zgadzam, bo jadłam gotowane ,
>>>>>>> kupione surowe , a nie ze słoika.
>>>>>>> Zalewy są zawsze na occie, więc to bez sensu, bo karczoh jest lekiem
>>>>>>> na
>>>>>>> wątrobę, a ta nie znosi octu.
>>>>>>
>>>>>> Ja jadłem w zalewie olejowej.
>>>>>
>>>>> Tłuszcz też nie dobry dla wątroby.
>>>>
>>>> Generalnie jedzenie nie służy wątrobie - ale cóż, od tego ona jest, aby
>>>> radziła sobie z tym ?
>>>
>>> Pszciwnie, watroba nie lubi też być głoda.
>>> Dość często lubi węglowodany i nie.tłuste białko.
>>>
>>>
>>
>> Białko z istoty rzeczy jest nietłuste ??
>>
>
> Białko pełnowartościowe, zwieżęce,
> prawie zawsze jest tłuste, wyłączywszy laboratoryjne ekstrakty.
>

Dziewczyno, białko i tłuszcz to zupełnie osobne substancje chemiczne.

--
XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Syrop na kaszel i nie tylko..
Pieczona Alaska ?
Żydowsk(a mentaln)ość.
Kiście!
Pasternak - c.d.

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Mój przysmak nad przysmaki :-)
Nowoczesne nie znaczy lepsze!
Przerywanie korzeniowych.
[OT] jak usunąć gluta?
Margaryny antycholesterolowe

zobacz wszyskie »



  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X