Data: 2002-04-29 13:21:49
Temat: Keftedes
Od: "Anna Wojciechowska" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ostatnio zrobilam takie oto danie cypryjskie
50 dag mielonej jagnięciny(moze byc inne mielone)
1 jajo
1 ziemniak
pęczek naci pietruszki
sól
pieprz
mielony cynamon
1 grubo pokrojona cebula
maka
olej do smażenia
ziemniak obrac, zetrzec na tartce,odlac nadmiar soku.Mieso, ziemniak i
jajko,posiekana natke,sol,pieprz i cynamon dokjladnie wymieszac
z masy formowac niewielkie kulki,obtoczyc w mace
w rondelku rozgrzac taka ilosc oleju aby zakryl polowe kulek i smazyc je na
zloty kolor
osaczyc z tlusszczu na bibulce i podawac z ryzem
pasuja do tego bardzo ostre sosy i sorowki
aha cynamonu powinno byc bardzo duzo (ja dalam ok.3 lyzki)-no chyba ze
ktos nie lubi
polecam to danie poniewaz ma naprawde niesamowity smak a przy tym jest
bardzo proste
pozdrawiam
Ania
--
---------------------------------------------
Ania Wojciechowska
0 600 073 049
Użytkownik "Jakub Jewuła" <b...@s...com.pl> napisał w wiadomości
news:aaindk$aj$1@druid.ceti.com.pl...
|