« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2016-11-24 22:57:35
Temat: Re: Kiełbasa ze słoika - groźne błędy na blogach.Dnia Thu, 24 Nov 2016 22:50:12 +0100, Jarosław Sokołowski napisał(a):
> Ikselka pisze znamiennie:
>
>> ofiary w ludziach.
Mogą być jeszcze w bakteriach - no ale nie na tym blogu raczej, więc
wyznamienniłam.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2016-11-24 23:23:58
Temat: Re: Kiełbasa ze słoika - groźne błędy na blogach.Dnia Thu, 24 Nov 2016 22:57:35 +0100, Ikselka napisał(a):
> Dnia Thu, 24 Nov 2016 22:50:12 +0100, Jarosław Sokołowski napisał(a):
>
>> Ikselka pisze znamiennie:
>>
>>> ofiary w ludziach.
>
> Mogą być jeszcze w bakteriach - no ale nie na tym blogu raczej, więc
> wyznamienniłam.
Na ww. blogu funkcjonuje też tajemnicza "ziemna woda" - aż w dwóch
miejscach w tekście, więc to chyba literówka jednak nie jest. Może znasz
coś takiego?
3-]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2016-11-24 23:33:50
Temat: Re: Kiełbasa ze słoika - groźne błędy na blogach.Dnia Thu, 24 Nov 2016 22:44:29 +0100, Ikselka napisał(a):
> Dnia Thu, 24 Nov 2016 22:32:47 +0100, Jarosław Sokołowski napisał(a):
>
>> Akarm pisze:
>>
>>> W dniu 24.11.2016 o 21:55, Ikselka pisze:
>>>> moje uwagi zostały przynajmniej uwzględnione w
>>>> nieco zmodyfikowanym tekście na stronie.
>>>
>>> Nie za bardzo, zwykłym ludziom słoiki nadal się rozwalą.
>>> Ale już nie po wrzuceniu ich do wrzątku, tylko natychmiast
>>> po próbie ich schłodzenia w zimnej wodzie.
>>> To musi być naprawdę geniusz kuchni, robi prawdziwe cuda!
>>> ;)
>>
>> Tu przecież nie chodzi o zwykłych ludzi!
>>
>
> ...tylko o ludzi bez podstaw w wykształceniu. A że takich obecnie jest
> znakomita większość, więc szkody, jakie wyrządza nierzetelny blog, mogą być
> ogromne i mogą nastąpić wręcz ofiary w ludziach.
>
>>
>> PS:
>> Na blogach też mają kilfajle, jak widać. I to groźne w dodatku!
>
> Otóż to - niepublikowanie uwag służących bezpieczeństwu ślepo ufających
> autorowi bloga użytkowników nie świadczy o dobrej intencji całego bloga.
Zamieściłam ostatni komentarz:
"Małgorzata says
24 listopada 2016 at
Your comment is awaiting moderation.
Chciałabym też nadmienić edukacyjnie, że temperatura 85 st. C , jak już
pisałam, ma rację bytu tylko przy tradycyjnych wędzonkach, które się po
uwędzeniu parzy w wodzie o tej temperaturze. No ale to jest WĘDZONE mięso,
a nie surowe, jakie (także w Pani przepisie) daje się do słoi! Słoikowe
mięsne przetwory wymagają 100 st. C i to trzykrotnie. Przede wszystkim ze
względu na jad kiełbasiany, ale też na możliwe pasożyty. Strzeżonego... itd.
Tak więc proszę nie pisać głupstw, bo te biedne kobiety, w większości
niewykształcone w zakresie biologii ze szkoły podstawowej, które czytają
Pani blog, ufają Pani bezgranicznie. Dlatego blog to jest wielka
odpowiedzialność - i dlatego ja się nie ważę bloga zakładać. Jednak
niestety nie wszyscy mają takie poczucie odpowiedzialności jak ja, a
szkoda...
"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2016-11-25 13:26:50
Temat: Re: Kiełbasa ze słoika - groźne błędy na blogach.Ikselka <i...@g...pl> wrote:
> Moje słoiki do konserw mięsnych kupiłam te - po jeden złoty i pięć groszy:
> https://www.tradismak.pl/pl/p/Sloik-szklany-a-350-ml
/366
Dodam - pojemność idealna dla dwóch osób na kolację i śniadanie, albo dla
jednego łasucha np. na jednodniowy pobyt na rybach :-)
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |