« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-17 08:50:41
Temat: Lamerskie pytanie o kwaśną śmietanZ góry przepraszam za lamerskie pytanie, ale jak wygląda kwaśna śmietana w
sklepie? Chciałabym dziś zrobić tzatziki i muszę kupić właśnie kwaśną
śmietanę. Dotychczas kupowałam śmietany 12, 18 i 22 % Danone lub Bakomy, ale
żadna z nich nie była kwaśna...
dzięki za odpowiedzi,
Pozdrawiam,
Pola
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-17 10:23:20
Temat: Re: Lamerskie pytanie o kwaśną śmietan
Użytkownik "Pola" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
news:bf5o1u$11a$1@inews.gazeta.pl...
> Z góry przepraszam za lamerskie pytanie, ale jak wygląda kwaśna śmietana w
> sklepie? Chciałabym dziś zrobić tzatziki i muszę kupić właśnie kwaśną
> śmietanę. Dotychczas kupowałam śmietany 12, 18 i 22 % Danone lub Bakomy,
ale
> żadna z nich nie była kwaśna...
>
> dzięki za odpowiedzi,
> Pozdrawiam,
> Pola
A moze gesty jogurt, na przyklad Bakoma? Sprawdza sie rowniez Danone bez
cukru. Do greckiego jogurtu to sie ma srednio, ale zawsze cos:) Smietana
jest zbyt 'rozlazla' ;>
pozdrawiam
Mor.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-17 12:08:18
Temat: Re: Lamerskie pytanie o kwaśną śmietanUżytkownik Morrigan napisał:
> A moze gesty jogurt, na przyklad Bakoma? Sprawdza sie rowniez Danone bez
> cukru. Do greckiego jogurtu to sie ma srednio, ale zawsze cos:) Smietana
> jest zbyt 'rozlazla' ;>
>
Ja ostatnio dodałem Danone Naturalny, ale serek - taki homogenizowany,
bezsmakowy.
--
"Co to jest zła kobieta? Jest to taki rodzaj kobiety, która się nie
sprzykrzy." (Oskar Wilde)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-17 13:15:29
Temat: Re: Lamerskie pytanie o kwaśną śmietan
Użytkownik "Artur Nowacki @ Work" <a...@l...home.pl> napisał w wiadomości
news:3f169425@news.home.net.pl...
> Użytkownik Morrigan napisał:
>
>
> > A moze gesty jogurt, na przyklad Bakoma? Sprawdza sie rowniez Danone bez
> > cukru. Do greckiego jogurtu to sie ma srednio, ale zawsze cos:) Smietana
> > jest zbyt 'rozlazla' ;>
> >
>
> Ja ostatnio dodałem Danone Naturalny, ale serek - taki homogenizowany,
> bezsmakowy.
O! To musze sprobowac:) Mam nadzieje, ze bez cukru. Kiedys moj czlowiek
kupil jogurt z cukrem, nie zauwazylam tego, zrobilam tzatziki i potrzeba
bylo duuuuzo czosnku i soli, zeby mozna sie bylo z tym uporac.
pozdrawiam
Mor.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-17 13:20:14
Temat: Re: Lamerskie pytanie o kwaśną śmietan>
>
> O! To musze sprobowac:) Mam nadzieje, ze bez cukru. Kiedys moj czlowiek
> kupil jogurt z cukrem, nie zauwazylam tego, zrobilam tzatziki i potrzeba
> bylo duuuuzo czosnku i soli, zeby mozna sie bylo z tym uporac.
ja do tzatzyki zawsze uzwyam bakomy, bo to chyba najbardziej gesty jogurt na
rynku
--
http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-17 14:10:10
Temat: Re: Lamerskie pytanie o kwaśną śmietan
Użytkownik "Pola" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
news:bf5o1u$11a$1@inews.gazeta.pl...
>
> śmietanę. Dotychczas kupowałam śmietany 12, 18 i 22 % Danone lub Bakomy,
ale
> żadna z nich nie była kwaśna...
Mi cacyki najlepiej wychodza z serkiem Bieluchem.
Najbardziej wtedy te greckie przypominaja.
m.
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-17 19:30:50
Temat: Re: Lamerskie pytanie o kwaśną śmietan. Dotychczas kupowałam śmietany 12, 18 i 22 % Danone lub Bakomy, ale
> żadna z nich nie była kwaśna...
>
Proponuje "Luksusowa" Zotta, chociaz tzatziki najlepsze wg mnie sa z
jogurtem naturalnym Bakomy......
A.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-17 20:15:26
Temat: Re: Lamerskie pytanie o kwaśną śmietan
Użytkownik "wiku" <s...@r...pl> napisał w wiadomości
news:3F16A28E.41F2B632@rzeczpospolita.pl...
>
> ja do tzatzyki zawsze uzwyam bakomy, bo to chyba najbardziej gesty jogurt
na
> rynku
>
taka galaretka :) tez bardzo lubie
Ale jesli potrzebuje delikatniejszego i slodszego smaku, a zarazem
luzniejszej konsystencji, biore danona
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-17 21:32:50
Temat: Re: Lamerskie pytanie o kwaśną śmietan2003-07-17 10:50, osoba przedstawiająca się jako 'Pola', zachciała zauważyć:
> Z góry przepraszam za lamerskie pytanie, ale jak wygląda kwaśna śmietana w
> sklepie? Chciałabym dziś zrobić tzatziki i muszę kupić właśnie kwaśną
> śmietanę. Dotychczas kupowałam śmietany 12, 18 i 22 % Danone lub Bakomy, ale
> żadna z nich nie była kwaśna...
>
W tym problem. Prawdziwa kwaśna śmietana, to tak zbierana sukcesywnie z
zsiadłego prawdziwego tłustego mleka (ale ono w przyrodzie już nie
występuje).
Kupne śmietany powstają w procesie odwirowania mleka. Kupienie kwaśnej
jest trudne. Jednak każda smietana w końcu będzie kwaśna. Wystraczy
kupić i potrzymać trochę w lodówce (tydzień lub dwa) bez otwierania
pojemnika. I gotowe. Zawartość pojemnika nie bulgocze.
Pozdrawiam
R.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-17 21:53:55
Temat: Re: Lamerskie pytanie o kwaśną śmietanPola <p...@g...pl> wrote:
> Z góry przepraszam za lamerskie pytanie, ale jak wygląda kwaśna śmietana w
> sklepie?
22% smietania z Piatnicy naturalnie zakwaszana w zielonych palstikowych
kubkach.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |