Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Lamerskie pytanie o kwaśną śmietan

Grupy

Szukaj w grupach

 

Lamerskie pytanie o kwaśną śmietan

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-07-17 08:50:41

Temat: Lamerskie pytanie o kwaśną śmietan
Od: "Pola" <p...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Z góry przepraszam za lamerskie pytanie, ale jak wygląda kwaśna śmietana w
sklepie? Chciałabym dziś zrobić tzatziki i muszę kupić właśnie kwaśną
śmietanę. Dotychczas kupowałam śmietany 12, 18 i 22 % Danone lub Bakomy, ale
żadna z nich nie była kwaśna...

dzięki za odpowiedzi,
Pozdrawiam,
Pola



--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także

1. Data: 2003-07-17 10:23:20

Temat: Re: Lamerskie pytanie o kwaśną śmietan
Od: "Morrigan" <b...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Pola" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
news:bf5o1u$11a$1@inews.gazeta.pl...
> Z góry przepraszam za lamerskie pytanie, ale jak wygląda kwaśna śmietana w
> sklepie? Chciałabym dziś zrobić tzatziki i muszę kupić właśnie kwaśną
> śmietanę. Dotychczas kupowałam śmietany 12, 18 i 22 % Danone lub Bakomy,
ale
> żadna z nich nie była kwaśna...
>
> dzięki za odpowiedzi,
> Pozdrawiam,
> Pola

A moze gesty jogurt, na przyklad Bakoma? Sprawdza sie rowniez Danone bez
cukru. Do greckiego jogurtu to sie ma srednio, ale zawsze cos:) Smietana
jest zbyt 'rozlazla' ;>

pozdrawiam
Mor.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-17 12:08:18

Temat: Re: Lamerskie pytanie o kwaśną śmietan
Od: "Artur Nowacki @ Work" <a...@l...home.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Morrigan napisał:


> A moze gesty jogurt, na przyklad Bakoma? Sprawdza sie rowniez Danone bez
> cukru. Do greckiego jogurtu to sie ma srednio, ale zawsze cos:) Smietana
> jest zbyt 'rozlazla' ;>
>



Ja ostatnio dodałem Danone Naturalny, ale serek - taki homogenizowany,
bezsmakowy.




--
"Co to jest zła kobieta? Jest to taki rodzaj kobiety, która się nie
sprzykrzy." (Oskar Wilde)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-17 13:15:29

Temat: Re: Lamerskie pytanie o kwaśną śmietan
Od: "Morrigan" <b...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Artur Nowacki @ Work" <a...@l...home.pl> napisał w wiadomości
news:3f169425@news.home.net.pl...
> Użytkownik Morrigan napisał:
>
>
> > A moze gesty jogurt, na przyklad Bakoma? Sprawdza sie rowniez Danone bez
> > cukru. Do greckiego jogurtu to sie ma srednio, ale zawsze cos:) Smietana
> > jest zbyt 'rozlazla' ;>
> >
>
> Ja ostatnio dodałem Danone Naturalny, ale serek - taki homogenizowany,
> bezsmakowy.

O! To musze sprobowac:) Mam nadzieje, ze bez cukru. Kiedys moj czlowiek
kupil jogurt z cukrem, nie zauwazylam tego, zrobilam tzatziki i potrzeba
bylo duuuuzo czosnku i soli, zeby mozna sie bylo z tym uporac.

pozdrawiam
Mor.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-17 13:20:14

Temat: Re: Lamerskie pytanie o kwaśną śmietan
Od: wiku <s...@r...pl> szukaj wiadomości tego autora

>
>
> O! To musze sprobowac:) Mam nadzieje, ze bez cukru. Kiedys moj czlowiek
> kupil jogurt z cukrem, nie zauwazylam tego, zrobilam tzatziki i potrzeba
> bylo duuuuzo czosnku i soli, zeby mozna sie bylo z tym uporac.

ja do tzatzyki zawsze uzwyam bakomy, bo to chyba najbardziej gesty jogurt na
rynku

--

http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-17 14:10:10

Temat: Re: Lamerskie pytanie o kwaśną śmietan
Od: "magia/maggie" <m...@w...amba.bydg.pdi.net> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Pola" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
news:bf5o1u$11a$1@inews.gazeta.pl...
>
> śmietanę. Dotychczas kupowałam śmietany 12, 18 i 22 % Danone lub Bakomy,
ale
> żadna z nich nie była kwaśna...

Mi cacyki najlepiej wychodza z serkiem Bieluchem.
Najbardziej wtedy te greckie przypominaja.

m.




--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-17 19:30:50

Temat: Re: Lamerskie pytanie o kwaśną śmietan
Od: "AnnaD" <q...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

. Dotychczas kupowałam śmietany 12, 18 i 22 % Danone lub Bakomy, ale
> żadna z nich nie była kwaśna...
>
Proponuje "Luksusowa" Zotta, chociaz tzatziki najlepsze wg mnie sa z
jogurtem naturalnym Bakomy......
A.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-17 20:15:26

Temat: Re: Lamerskie pytanie o kwaśną śmietan
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "wiku" <s...@r...pl> napisał w wiadomości
news:3F16A28E.41F2B632@rzeczpospolita.pl...
>
> ja do tzatzyki zawsze uzwyam bakomy, bo to chyba najbardziej gesty jogurt
na
> rynku
>
taka galaretka :) tez bardzo lubie
Ale jesli potrzebuje delikatniejszego i slodszego smaku, a zarazem
luzniejszej konsystencji, biore danona

wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-17 21:32:50

Temat: Re: Lamerskie pytanie o kwaśną śmietan
Od: maruda - Ryszard <maruda_smurf@#usun-to#.gdynia.mm.pl> szukaj wiadomości tego autora

2003-07-17 10:50, osoba przedstawiająca się jako 'Pola', zachciała zauważyć:
> Z góry przepraszam za lamerskie pytanie, ale jak wygląda kwaśna śmietana w
> sklepie? Chciałabym dziś zrobić tzatziki i muszę kupić właśnie kwaśną
> śmietanę. Dotychczas kupowałam śmietany 12, 18 i 22 % Danone lub Bakomy, ale
> żadna z nich nie była kwaśna...
>

W tym problem. Prawdziwa kwaśna śmietana, to tak zbierana sukcesywnie z
zsiadłego prawdziwego tłustego mleka (ale ono w przyrodzie już nie
występuje).

Kupne śmietany powstają w procesie odwirowania mleka. Kupienie kwaśnej
jest trudne. Jednak każda smietana w końcu będzie kwaśna. Wystraczy
kupić i potrzymać trochę w lodówce (tydzień lub dwa) bez otwierania
pojemnika. I gotowe. Zawartość pojemnika nie bulgocze.



Pozdrawiam
R.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-17 21:53:55

Temat: Re: Lamerskie pytanie o kwaśną śmietan
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

Pola <p...@g...pl> wrote:

> Z góry przepraszam za lamerskie pytanie, ale jak wygląda kwaśna śmietana w
> sklepie?


22% smietania z Piatnicy naturalnie zakwaszana w zielonych palstikowych
kubkach.

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

makaron z tunczykiem w smietanie [P]
Własne wino; wiśnie i porzeczki; fermentacja w miazdze; kwas pruski?
Magdy Bassett brownies- wspomnienie
A JA TĄ GRUPKĘ LUBIĘ!!!
nareszcie :-)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

robot planetarny kenwood
domowe wino wytrawne
Blog o zdrowym odżywianiu
CHAT ROOMS
CHAT ROOMS

zobacz wszyskie »