Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.
edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Krzysztof Burmer" <k...@u...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Losos wedzony - mrozony
Date: Thu, 25 Oct 2001 11:32:42 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 27
Message-ID: <9r8ma6$44d$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: kapkap.gosat.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1004002438 4237 212.244.107.10 (25 Oct 2001 09:33:58 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 25 Oct 2001 09:33:58 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:76524
Ukryj nagłówki
Witam,
jakies 3-4 lata temu udzielalem sie troche na tej grupie. Pamietam dyskusje
m-dzy innymi z MagdalenaB - czy obecnie to Magdalena Basset? W kazdym razie
witam i przechodze do konkretow.
Mam wuja ktory mieszka w Moskwie i dosc czesto przywozi (przylatuje)
stamtad rozne specjaly rybne. Najczesciej sa to:
- wedzony losos
- gotowana bieluga
- kawior rozowy
Czasami jest tego na tyle duzo ze nie mozna zjesc jako swieze wiec
zamrazamy. I pytanko:
Czy z zamrozonego wedzonego lososia (w duzych kawalkach) cos sie da zrobic -
myslalem np o carpaccio z lososia. Ale carpaccio musi byc z surowej ryby (a
moze nie?)
Co mozna zrobic z bielugi? - ja probowalem zrobic zapiekanke (boczek,
ziemniaczki itp). Ta ryba smakuje prawie jak cielecina! Ogolnie bardzo
smaczna.
I ostanie pytanie - czy rozmrozony kawior jest w ogole do uzytku? Przyznam
ze boje sie sam probowac.
Pozdrowka
KB
|