Data: 2001-10-25 09:32:42
Temat: Losos wedzony - mrozony
Od: "Krzysztof Burmer" <k...@u...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam,
jakies 3-4 lata temu udzielalem sie troche na tej grupie. Pamietam dyskusje
m-dzy innymi z MagdalenaB - czy obecnie to Magdalena Basset? W kazdym razie
witam i przechodze do konkretow.
Mam wuja ktory mieszka w Moskwie i dosc czesto przywozi (przylatuje)
stamtad rozne specjaly rybne. Najczesciej sa to:
- wedzony losos
- gotowana bieluga
- kawior rozowy
Czasami jest tego na tyle duzo ze nie mozna zjesc jako swieze wiec
zamrazamy. I pytanko:
Czy z zamrozonego wedzonego lososia (w duzych kawalkach) cos sie da zrobic -
myslalem np o carpaccio z lososia. Ale carpaccio musi byc z surowej ryby (a
moze nie?)
Co mozna zrobic z bielugi? - ja probowalem zrobic zapiekanke (boczek,
ziemniaczki itp). Ta ryba smakuje prawie jak cielecina! Ogolnie bardzo
smaczna.
I ostanie pytanie - czy rozmrozony kawior jest w ogole do uzytku? Przyznam
ze boje sie sam probowac.
Pozdrowka
KB
|