Data: 2007-12-21 14:08:56
Temat: MOJE BOJE (KUCHENNE)
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Przed chwilą naobierałem ziemniaków Fenomenem Zelmera, wyjąłem chleb z
piekarnika... żytnio-pszenno- razowo- pełnoziarnisty i pytlowany mix z
dodatkami: siemię lniane, mak, majeranek, sól kamienna i trochę cukru,
drożdże - też Fenomen - wyrabianie, automat - rośnięcie w kontrolowanej
temperaturze oraz piekarnik z termoobiegiem.
20 dag mąka żytnia razowa
20 dag mąka żytnia pytlowana
20 dag mąka pszenna pełnoziarnista
20 dag mąka pszenna tortowa
40 dag mąka pszenna zwykła
cukier - 4 łyżeczki
sól kamienna - 5 łyżeczek
siemię lniane - 4 łyżki
mak - 3 łyżki
majeranek - 4 łyżki
tłuszcz - 10dag
drożdże 1/4 paczki świeżych
|