Data: 2006-03-24 10:03:34
Temat: Majonez
Od: Agnieszka <a...@b...org.nospam>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam!
Podczytuję Was juz od dłuższego czasu i z większym lub mniejszym
powodzeniem wykorzystuję przepisy tu przedstawiane. I tak się właśnie
złożyło, że próbowałam dziś zrobić słynny majonez wg przepisu p. Gessler
i jakoś nie wyszło :-( Nie wiem co mogłobyć nie tak... Majonez wyszedł
całkowicie płynny, potwornie kwaśny i uciekł mi z pojemniczka... Dodałam
cukru i soli, żeby miał jakiś smak poza kwasem (jedna mała cytryna nie
powinna chyba spowodować aż takiego smaku)... Echh... poradźcie co mogę
zrobić z takim "majonezem" teraz, bo do sałatki to chyba nie bardzo się
nadaje... I jak Wy to robicie, że wychodzi taki pyszny? Chyba zostanę
jednak przy wyrobach z piekarnika, bo "na słono" jakoś mi się nie
udaje...
--
Pozdrawiam serdecznie
Agnieszka + Marcin + Tulciak The Cat
|