« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-07-17 13:35:55
Temat: Miekkie mieso na grilla?Prosze o rade, co zrobic zeby mieso na grilla po upieczeniu bylo
miekkie? Uzywam roznych rodzajow mies, ale oprocz drobiu reszta
wychodzi twardawa.
Kasia
begin 666 Kasia.vcf
M0D5'24XZ5D-!4D0-"E9%4E-)3TXZ,BXQ#0I..CM+87-I80T*1DX
Z2V%S:6$-
M"E@M5T%"+4=%3D1%4CHQ#0I"1$%9.C(P,# P,S$U#0I%34%)3#M04D5&.TE.
M5$523D54.F-A;F1Y0'!O;&)O>"YC;VT-"D5-04E,.TE.5$523D5
4.F-A;F1Y
M0&9R:6MO+G-O<RYC;VTN<&P-"D5-04E,.TE.5$523D54.FMA<VE
A:FMA0&]N
M970N<&P-"D5-04E,.TE.5$523D54.F%M8G)O>FIA0&9R:6MO+G-
O<RYC;VTN
E<&P-"E)%5CHR,# P,#<Q-U0Q,S,P-3-:#0I%3D0Z5D-!4D0-"@``
`
end
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-07-18 06:26:21
Temat: Re: Miekkie mieso na grilla?
----- Original Message -----
From: "Kasia" <a...@f...sos.com.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Monday, July 17, 2000 3:35 PM
Subject: Miekkie mieso na grilla?
> Prosze o rade, co zrobic zeby mieso na grilla po upieczeniu bylo
> miekkie? Uzywam roznych rodzajow mies, ale oprocz drobiu reszta
> wychodzi twardawa.
> Kasia
>
c...@a...net.pl
spróbować musisz plasterki karkówki(marynowane wczesniej w zalewce , lub
zawijasy ze schabiku faszerowanewarzywkami lub mięskiem mielonym.Sprawdzone
i jest naprawdę bardzo mięciutenkie. MarCel.!!
>
>
----------------------------------------------------
------------------------
----
>
>
> --
> ----
> Serwery WWW, konta e-mail
> LETNIA PROMOCJA, dodatkowe konto e-mail 25 MB, GRATIS
> Zapraszamy - AlphaNet http://alpha.pl
> ----
>
>
--
----
Serwery WWW, konta e-mail
LETNIA PROMOCJA, dodatkowe konto e-mail 25 MB, GRATIS
Zapraszamy - AlphaNet http://alpha.pl
----
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-18 08:10:53
Temat: Odp: Miekkie mieso na grilla?A jak sie robi te zawijasy ze schabiku i jaka stosujesz zalewke do karkowki?
Dorota
Użytkownik MarCel <c...@a...net.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:00f301bff07f$fbef9ac0$0201a8c0@tk...
>
> ----- Original Message -----
> From: "Kasia" <a...@f...sos.com.pl>
> To: <p...@n...pl>
> Sent: Monday, July 17, 2000 3:35 PM
> Subject: Miekkie mieso na grilla?
>
>
> > Prosze o rade, co zrobic zeby mieso na grilla po upieczeniu bylo
> > miekkie? Uzywam roznych rodzajow mies, ale oprocz drobiu reszta
> > wychodzi twardawa.
> > Kasia
> >
> c...@a...net.pl
>
> spróbować musisz plasterki karkówki(marynowane wczesniej w zalewce , lub
> zawijasy ze schabiku faszerowanewarzywkami lub mięskiem
mielonym.Sprawdzone
> i jest naprawdę bardzo mięciutenkie. MarCel.!!
>
> >
> >
>
>
> ----------------------------------------------------
----------------------
--
> ----
>
>
> >
> >
> > --
> > ----
> > Serwery WWW, konta e-mail
> > LETNIA PROMOCJA, dodatkowe konto e-mail 25 MB, GRATIS
> > Zapraszamy - AlphaNet http://alpha.pl
> > ----
> >
> >
>
>
> --
> ----
> Serwery WWW, konta e-mail
> LETNIA PROMOCJA, dodatkowe konto e-mail 25 MB, GRATIS
> Zapraszamy - AlphaNet http://alpha.pl
> ----
>
> --
> Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
> http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-18 17:12:44
Temat: Re: Miekkie mieso na grilla?odpowiadam: schabik musisz rozbić na duże plastry(bez dziur) potem
przygotowujesz farsz : pieczarki podsmażone drobno krojone,cebula surowa w
cieńkie plasterki, można dodać troszkę mięska mielonego, troszkę startego
żółtego sera no i przyprawy - jakie lubisz ale na pewno czosnek,majeranek
itp no i sól i pieprz ziołowy można też dać troszkę oliwy. zawijamy to jak
rolady wołowe spinamy patyczkami i zawijamy na parę godzin w folię
metalową.A potem tylko na grilla.
Zalewa do karkówki:
czosnek (6 ząbków lub granulowany,papryka słodka czerwona,pieprz czarny i
ziołowy,przyprawa do grilla (kamis)2 setki
wódki,olej,majeranek,tymianek,bazylia,musztarda 1 głęboka łyżka,3 łyżki
miodu,1 butelka piwa.
To należy wymieszać , włożyć do tego rozbite (nie za cieńko) kotlety z
karkówki na 5 godzin , a potem zawinąć to w folię metalową aż do momentu
grillowania.
Ja tak właśnie robię i jest wszystko pachnące i mięciutkie.
Życzę smacznego. MarCel.
----- Original Message -----
From: "Dorota" <b...@f...hoga.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Tuesday, July 18, 2000 10:10 AM
Subject: Odp: Miekkie mieso na grilla?
> A jak sie robi te zawijasy ze schabiku i jaka stosujesz zalewke do
karkowki?
> Dorota
>
> Użytkownik MarCel <c...@a...net.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:00f301bff07f$fbef9ac0$0201a8c0@tk...
> >
> > ----- Original Message -----
> > From: "Kasia" <a...@f...sos.com.pl>
> > To: <p...@n...pl>
> > Sent: Monday, July 17, 2000 3:35 PM
> > Subject: Miekkie mieso na grilla?
> >
> >
> > > Prosze o rade, co zrobic zeby mieso na grilla po upieczeniu bylo
> > > miekkie? Uzywam roznych rodzajow mies, ale oprocz drobiu reszta
> > > wychodzi twardawa.
> > > Kasia
> > >
> > c...@a...net.pl
> >
> > spróbować musisz plasterki karkówki(marynowane wczesniej w zalewce , lub
> > zawijasy ze schabiku faszerowanewarzywkami lub mięskiem
> mielonym.Sprawdzone
> > i jest naprawdę bardzo mięciutenkie. MarCel.!!
> >
> > >
> > >
> >
> >
>
> ----------------------------------------------------
----------------------
> --
> > ----
> >
> >
> > >
> > >
> > > --
> > > ----
> > > Serwery WWW, konta e-mail
> > > LETNIA PROMOCJA, dodatkowe konto e-mail 25 MB, GRATIS
> > > Zapraszamy - AlphaNet http://alpha.pl
> > > ----
> > >
> > >
> >
> >
> > --
> > ----
> > Serwery WWW, konta e-mail
> > LETNIA PROMOCJA, dodatkowe konto e-mail 25 MB, GRATIS
> > Zapraszamy - AlphaNet http://alpha.pl
> > ----
> >
> > --
> > Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
> > http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
>
>
>
> --
> ----
> Serwery WWW, konta e-mail
> LETNIA PROMOCJA, dodatkowe konto e-mail 25 MB, GRATIS
> Zapraszamy - AlphaNet http://alpha.pl
> ----
>
>
>
--
----
Serwery WWW, konta e-mail
LETNIA PROMOCJA, dodatkowe konto e-mail 25 MB, GRATIS
Zapraszamy - AlphaNet http://alpha.pl
----
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-18 21:05:17
Temat: Odp: Miekkie mieso na grilla?Dzięki serdeczne, w najbliższym czasie wypróbuję, bo brzmi zachęcająco
:)
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-19 04:36:09
Temat: Re: Miekkie mieso na grilla?
> Zalewa do karkówki:
> czosnek (6 ząbków lub granulowany,papryka słodka czerwona,pieprz czarny i
> ziołowy,przyprawa do grilla (kamis)2 setki
> wódki,olej,majeranek,tymianek,bazylia,musztarda 1 głęboka łyżka,3 łyżki
> miodu,1 butelka piwa.
> To należy wymieszać , włożyć do tego rozbite (nie za cieńko) kotlety z
> karkówki na 5 godzin , a potem zawinąć to w folię metalową aż do momentu
> grillowania.
> Ja tak właśnie robię i jest wszystko pachnące i mięciutkie.
>
> Życzę smacznego. MarCel.
a mozna po zjedzeniu tego jezdzic samochodem?
f.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |