Data: 2005-10-19 08:12:38
Temat: Mięso gotowane
Od: "Dorota" <d...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam,
tak się naczytałam niedawno o gotowanym schabie i mi się przypomniał taki
mięciutki jaki serwowali jak byłam w szpitalu.....
no i kupiłam schab i postanowiłam jeszcze raz spróbować go fajnie ugotować.
innym się udaje, więc pewnie kiedyś mi się też uda. kiedyś próbowałam, ale
mi wyszło coś twardego i niezbyt do jedzenia.
no i znów za twardy! co robię źle? wrzuciłam do wrzątku, po 15 minutach był
twardy- gotowałam dalej, ale po pół godzinie również. schab wrzuciłam
pokrojony w plasterki ok 1,5 cm. może kwestia mięsa? stary zwierz? ale
koleżanka też kupuje w marketach i jej wychodzi.
pozdobnie z wołowiną (różne częśći). zawsze jest twarda i idzie do mielenia,
bo tylko do tego się nadaje.
pozdrawiam
Dorota
|