« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-05-15 10:42:57
Temat: Re: Miska do ciasta drożdżowego Tupperware
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisala
> obserwowalam miche w kacji, wszystko prawda - od poczatku do
> konca. ciacho wyszlo leciutkie, a micha trzy razy zrobila PUFF i
> bylo gotowe do pieca. malo mycia, szanse na to, ze jak wlozysz
> rece w ciasto zeby wyrobic a tu, panie, wlos pojedynczy zaczyna
> chodzic po twarzy/oku/szyi/dekolcie - zero! tak mi sie ustrojstwo
> spodobalo, ze dostalam w prezencie. i teraz sobie sama PUFam
Od dawna mam chetke na ta miske, ale niestety nie widzialam jej w akcji, a
znam tylko ze slyszenia. Czy mozesz Krysiu napisac, jak ona dziala? No bo
chyba nie wrzuca sie wszystkich skladnikow i nie zostawia? Trzeba to jakos
uprzednio wyrobic, czy jak? Ta miska ma pojemnosc 3l, czy wystarcza na
ciasto z pol kilo maki?
Pozdrawiam
Sylwia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-05-15 11:01:05
Temat: Re: Miska do ciasta drożdżowego Tupperware> > REWELACJA!Koniecznie trzeba wyrabiac ciasto tylko z 1/2 kg maki wg
zalaczanego przepisu przez sprzedajacego.Ciasto pyszne i buleczki tez.Robi sie
SAMO.Ja miske wsadzam do metalowego zlewu z bardzo garaca woda i robie o
jeden "pyk" wiecej niz podaje przepis.A gdy ono sobie tam lezy czytam
gazete.Zawsze po "pyk", dolewam wrzacej wody do tej co w zlewie.UWAGA-NIE
JESTEM DYSTRYBUTOREM TYCH MISEK.Mam tez inne pojemniki,nie wszystkie
zachwalam,ale to jest to!
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-15 11:03:44
Temat: Re: Miska do ciasta drożdżowego Tupperware
>>
>To ja tez chce ta miche na prezent. Wyrabianie drozdzowego to dla mnie wysilek
>przekraczajacy moje mozliwosci...
>Byla u mnie prezentacja tupperware w poniedzialek. Zamowilam sobie stolnice i
>pare pojemniczkow. Ciekawa jestem, jak sie beda spisywac.
>Mam jeszcze ochote na shaker no i teraz jeszcze na miske.
>
>Pozdrawiam,
>Ania
moi przyjaciele uzywaja shalera do mieszania plynnych skladnikow
ciasta z dorzdzami. i chyba cukrem (bo jak drozdze to i
cukier...a moze tam jeszcze i maslo rozpuszczone wpuszczali, nie
pamietam - ja go nie mam i sie jakos obchodze bez
Trys
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-15 11:08:49
Temat: Re: Miska do ciasta drożdżowego Tupperware
>
>Od dawna mam chetke na ta miske, ale niestety nie widzialam jej w akcji, a
>znam tylko ze slyszenia. Czy mozesz Krysiu napisac, jak ona dziala? No bo
>chyba nie wrzuca sie wszystkich skladnikow i nie zostawia? Trzeba to jakos
>uprzednio wyrobic, czy jak? Ta miska ma pojemnosc 3l, czy wystarcza na
>ciasto z pol kilo maki?
>
>Pozdrawiam
>Sylwia
>
przepis (co dostali z micha i mi przepisali) zaklada 3 1/2 szkl
maki. make sie wrzuca do michy, do shakera reszte - znaczy
cukier, drozdze, margaryne, jaja, mleko.. jak sie zmiesza to
plynne to dodac do maki (z odrobina soli), wymieszac wedle
brzegow michy za pomoca takiego jakby noza, co daja z micha,
wymieszasz raz-dwa w tej misie, dodasz rodzynek, skorki i czego
tam chcesz, zamykasz miche szczelnei i w specyficzny dosc sposob
(odpowietrzajac ja jakby), ciasto rosnie, micha robi PUFFF i sie
wieczko otwiera (glosne to PUIF!), zamieszac tym nozem, zamknac,
odpowietrzajac. Micha ma zrobic 3 x PUF i 3 x ma odskoczyc
wieczko. potem prosto na blache i siup do piekarnika
Trys
poza tym ja lubie plastikowe michy w kuchni...
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-15 11:25:21
Temat: Re: Miska do ciasta drożdżowego Tupperware
> moi przyjaciele uzywaja shalera do mieszania plynnych skladnikow
> ciasta z dorzdzami. i chyba cukrem (bo jak drozdze to i
> cukier...a moze tam jeszcze i maslo rozpuszczone wpuszczali, nie
> pamietam - ja go nie mam i sie jakos obchodze bez
>
> Trys
> K.T. - starannie opakowana
Ja tez, maslo i jajka dodaje oddzialnie. I micha i shaker sa swietne. A
shaker robi najwspanialsza kawe na zimno z pianka i z mlekiem. Poza tym
mieszam budynie, galaretki, ciasto na nalesniki, smietane do nalesnikow,
pierogow i innych. Bardzo go lubie
Marta MJ
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-15 11:34:17
Temat: Re: Miska do ciasta drożdżowego Tupperware
> Ja tez, maslo i jajka dodaje oddzialnie. I micha i shaker sa swietne. A
> shaker robi najwspanialsza kawe na zimno z pianka i z mlekiem. Poza tym
> mieszam budynie, galaretki, ciasto na nalesniki, smietane do nalesnikow,
> pierogow i innych. Bardzo go lubie
a czy w szklanym, tradycyjnym shakerze (takim do alkoholu) tak samo wymiesza
sie skladniki czy jest jakas roznica?
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-15 12:04:59
Temat: Re: Miska do ciasta drożdżowego TupperwareTeż mam kilka rzeczy z Tupperware,miska super do ciast,chleba itp ,ja miskę
z ciastem wkładam pod kołdrę i już.. nic nie wyrabiam ręcznie.
Mam jeszcze pojemniczki na śmietanę/długo jest świeża/,chlebak /chleb nie
wysycha przez kilka dni/
Moja siostra ma pojemnik,w którym "gotuje" zupy-rewelacja.
Z tych artykułów jestem bardzo zadowolona.
Ewik
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-15 12:47:10
Temat: Re: Miska do ciasta drożdżowego Tupperwareto dokladnie robi ta miska? - sama miesza produkty? - grzeje?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-15 13:24:16
Temat: Re: Miska do ciasta drożdżowego TupperwareOn Thu, 15 May 2003 14:47:10 +0200, Krzysztof Wróblewski
<k...@a...wbc.lublin.pl> wrote:
>to dokladnie robi ta miska? - sama miesza produkty? - grzeje?
>
no przecie nie jest az TAK tresowana. chodzilo raczej o
niebrudzenie raczek! lubisz wyrabiac ciasto klejace sie non sto
do rak?
Trys
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-15 13:36:35
Temat: Re: Miska do ciasta drożdżowego TupperwareOn 15 May 2003 13:01:05 +0200, i...@o...pl wrote:
>UWAGA-NIE
>JESTEM DYSTRYBUTOREM TYCH MISEK.
Ok, ale czemu tak krzyczysz?!
--
Pozdrawiam, Sabina
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |