Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: Kapsel <k...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Mleko
Date: Tue, 9 Feb 2010 11:40:23 +0100
Organization: http://onet.pl
Lines: 27
Message-ID: <v2tqe1cie2c2$.dlg@kapselek.net>
NNTP-Posting-Host: ebf50.internetdsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1265712023 4933 83.14.135.50 (9 Feb 2010 10:40:23 GMT)
X-Complaints-To: n...@o...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 9 Feb 2010 10:40:23 +0000 (UTC)
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:326757
Ukryj nagłówki
Ogólnie bardzo lubię mleko :)
Pamiętam, że jak byłem mały, to było takie butelkowane ze sreberkiem, miało
taki mocny, charakterystyczny smak... to co dziś pijam średnio się odnosi
do tamtych odczuć :|
I zacząłem się zastanawiać, ile parafrazując dziś jest "mleka w mleku"? Te
3,2% chyba niespecjalnie się odnosi do tego co "wychodzi z krowy"?
Od pewnego czasu rozkminiam różne marki, dziś właśnie znalazłem mleko 3,8%
(marki "Hej") i ono faktycznie jakby nieco lepsze, ale gdyby nie opisali na
pudełku, pewnie bym różnicy nie zauważył :]
Normalnie to pijałem jakieś "Mu", "Łaciate", a ostatnio to w ogóle jakiś
"Pilosy" z Biedronki, bo różnicy szczerze mówiąc nie widzę.
I - skoro przy temacie - które mleko lepsiejsze? UHT, czy nie-UHT? W
Biedronce mają czasem mleko "Pilos" określane jako "świeże" - stoi zawsze w
chłodziarce, a nie na palecie jak reszta, kosztuje z 10 gr więcej, w smaku
może odrobinkę inne. Zdrowsze takie, czy się nie przejmować i pić UHT? :>
--
Kapsel
http://kapselek.net
kapsel(malpka)op.pl
|