Data: 2000-06-20 10:30:26
Temat: Moj gulasz
Od: "Joanna" <j...@p...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam!
Podam Wam przepis na moj gulasz, ktory zawsze mi sie udaje i ktory
najbardziej lubimy w takiej wersji.
Mieso wolowe (nie wyrosniete), ilosc wedlug uznania, kroje w male paseczki,
wrzucam na rozgrzana plante, doprawiam sola, pieprzem, majerankiem,
czosnkiem granulowanym lub zmiazdzonym swiezym, nastepnie dodaje pokrojona
drobno cebulke, zasmazam, az cebulka sie zeszkli, dodaje pokrojone jablko,
wszystko dusze, po jakims czasie dolewam wody tyle, zeby mieso sie nie
przypalilo. Kiedy sie smazy, kroje wloszczyzne, cala wloszczyzne, marchewka,
por i pietruszka w talarki, seler w kostke, wrzucam wszystko do miesa i
dusze, co jakis czas podlewac rosolkiem (koska rosolowa KNOR rozpuszczona w
szklance goracej wody). Dusze nadal do momentu gdy mieso bedzie mieciutkie.
Dodaje dla zwiekszenie objetosci sosu i odpowiedniego smaku, 1/4 l wody i
wsypuje paczke sosu do pieczeni KNORA (uwazam, ze ta firma jest najlepsza).
Dodaje na koniec smietane ukwaszona (koniecznie, rozowe pudelko, chyba firmy
Łowicz). Jeszcze chwile podgrzewam i gotowe, najlepszy na drugi dzien.
To wszystko.
Moze ktos skorzysta z mojego przepisu.
Joanna
|