Data: 2005-04-23 11:23:03
Temat: Mrozonki a gotowanie na parze
Od: "MarchEf" <e...@w...interia.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Czesc,
Chcialabym sobie kupic parowar, juz jestem naprawde bardzo blisko :)
I bardzo chcialabym na nim gotowac rozne jarzynki, niestety nie mam
czasu na kupowanie surowych, skrobanie, mycie, dzielenie.. O wiele
chetniej kupilabym mieszanke-mrozonke. Jest duzo mrozonek typu
horteksowskie "danie X", ktore lubie sobie przyrzadzac na patelni (po
odpowiednim przyprawieniu). Zastanawia mnie, czy mozna je rowniez
ugotowac na parze? Z tego co wiem, takie dania sa chyba chwilke
smazone przed zamrozeniem. Instrukcje obslugi nic nie mowia o
gotowaniu na parze, ale czy to znaczy ze absolutnie nie mozna tego
robic czy tylko ze nikt takiej alternatywy nie uwzglednil? Czy ktos
probowal i molgby sie podzielic wrazeniami albo zna sie swietnie na
mrozonkach? Bede wdzieczna, jak zwykle
MarchEf
PS Banalny przepisik w nagrode: jak podsmaze taka delikwentke-
mrozonke to wrzucam do niej jajka i robie sobie omlet "ze wszystkim".
|